Suora

  • Närbild
  • Taitoluistelun EM, miesten lyhytohjelma
  • Anterselva, naisten pikakilpailu

Jarkko Nieminen aiheutti somekohunsa itse - "Urheilijan pitää tietää, mitä tapahtuu"

Jarkko Nieminen joutui korjailemaan Twitter-tilillään esitettyjä tietoja julkisuudessa. Asiantuntijan mielestä tapaus on valitettava.

urheilu
Jarkko Nieminen taisteli urhoollisesti Australian avoimissa
EPA

Suomen ykköstennispelaaja Jarkko Nieminen herätti huomiota torstaina, kun hän kielsi Urheilulehden haastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että Aleksi Valavuori toimisi pelaajan agenttina.

Valavuoren asemasta oli ilmoitettu maanantaina Niemisen nimissä toimivalla Twitter-tilillä. Haastattelussa Nieminen myönsi, ettei tee itse päivityksiä Facebookiin tai Twitteriin.

Perjantaiaamuun mennessä Twitter-tili oli hävinnyt palvelusta ja Valavuori moitti Urheilulehden aiheesta kirjoittanutta toimittajaa vääristelystä.

Sosiaalisen median asiantuntijayritys Dinglen toimitusjohtaja Juho Jokisen mukaan ei ole tavatonta, että huippu-urheilija käyttää apunaan tiimiä, joka huolehtii päivityksistä hänen puolestaan.

- Tämän päivän urheilussa sosiaalisen median kanavat ja niissä näkyminen on äärettömän tärkeää urheilijalle. Hänelle imago ja viesti, jota antaa ulospäin on avainasemassa siinä, miten hän ansaitsee ja kykenee lajiansa harjoittamaan, Jokinen sanoo.

- Sen takia näitä kanavia kannattaa käyttää. Usein urheilijoilla on apunaan muita ihmisiä. Joskus se tarkoittaa sitä, että hänen puolestaan twiitataan tai Facebook-viestejä kirjoitetaan.

Jokisen mukaan Niemisen kohdalla tapahtunut töppäys olisi voitu välttää niin, että twiiteistä huolehtiva henkilö olisi lähempänä pelaajaa.

- Paras ratkaisu olisi aina, että urheilijalla olisi aikaa ja hän tekisi sitä itse. Sitten on persoonallisuus- ja taitokysymys, onnistuuko se niin, Jokinen sanoo.

- Maanantain tapaus on valitettava. Jos joku on urheilijan apuna, hänen pitää olla hyvin lähellä urheilijaa. Viestintäapujen pitää olla ihan urheilijan iholla ja arjessa kiinni. Ei ole missään nimessä suositeltavaa, että maanantaina päivitetään jotain, josta urheilija saa tietää vasta torstaina.

Toisaalta vastuu on myös Niemisen, joka ei mitä ilmeisimmin ollut tietoinen asioista, joita hänen nimissään kirjoitetaan.

- Urheilijan itse tai hänen managerinsa pitää itse valvoa ja tietää, mitä tapahtuu ja allekirjoittaa jokainen viesti. Katsojan tai median kannalta on äärettömän tärkeää, että viestit, jotka kanavista lähtevät ovat aidosti urheilijan mielipiteitä, Jokinen painottaa.

- On urheilijan vastuulla, että jos apuja päivitystyöhön tulee, he julkaisevat sellaisia asioita ja mielipiteitä, joita urheilija haluaa sanoa.

Suosittelemme

Tuoreimmat