Päävalmentaja kehui Mäkäräisen kautta, ei kommentoi jatkopäätöstä

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentaja Marko Laaksonen pitää Kaisa Mäkäräisen kautta loistavana suorituksena. Mäkäräisen mahdollisiin lopettamisaikeisiin päävalmentaja ei ota vielä kantaa.

Marko Laaksonen Kuva: Tomi Hänninen

**HANTI-MANSIJSK. **Päävalmentaja Marko Laaksonen oli kauden päättäneen maailmancup-kisan jälkeen kaksijakoisissa tunnelmissa. Yhteislähtökisa ei mennyt odotusten mukaisesti, mutta Kaisa Mäkäräisen koko kauteen Laaksonen oli erittäin tyytyväinen.

- Loistava kausi. 13 palkintokorokesijaa ja kuusi voittoa. Melkoisen hyvä saavutus ja Kaisa sai sen MM-mitalin Kontiolahdelta. Minun mielestä Kaisan pitää olla tähän tyytyväinen.

- Ei jäänyt mitään hampaankoloon. Tällä tasolla kun ollaan, niin siinä on niin monta huippu-urheilijaa, jotka taistelevat niistä palkintosijoista. Monta asiaa pitää kolahtaa paikalleen, että pystyy olemaan palkintokorokkeella. Kun puolessa kisoissa pystyy olemaan pallilla, niin se on hyvä suoritus, Laaksonen arvioi maajoukkueen ykköstähden suorituksia.

Kevään polttava kysymys on se, että jatkaako Kaisa Mäkäräinen kilpailu-uraansa? Päävalmentaja Laaksonen ei ota asiaan vielä kantaa.

- Minä kommentoin tätä asiaa niin, että palataan tähän huhtikuun aikana, kun Kaisa päätöksensä tekee. Millainen kolahdus se on, jos lopettaa tai millainen buusti, jos jatkaa? Katsotaan sitä myöhemmin.

Suomalaismiesten kausi ei juuri hurrauksia tuonut. Ahti Toivanen oli ainoana maailmancupin pisteillä ja hänkin nappasi kolme pistettä.

- Odotin enemmän, kun kauteen lähdettiin. Että olisi oltu ainakin useammin kolkuttelemassa niitä pistesijoja. Sinne ei tällä kertaa päästy. Siellä on muutamia hyviä parannuksia hiihtovauhdissa, mutta kun tässä on se ampuminen, molemmat osat pitää toimia, Laaksonen päätti.