Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Hiihdon Suomen Cup viestit
  • Katowice Minor CS:GO
  • Lentopallon CEV-cup: VaLePa - Kladno
  • Lentopallon Challnege-cup:PerPo - Poitiers
  • Supercoppa Juventus - Milan
  • Jalkapallon Italian cup, Supercoppa Juventus - Milan

Italiassa noussut jalkapallokohu - "Ulkomailla syntyneet eivät ansaitse maajoukkuepaikkaa"

Italian päävalmentaja Antonio Conte on joutunut pieneen kiirastuleen valittuaan kaksi ulkomailla syntynyttä pelaajaa maan jalkapallomaajoukkueeseen.

urheilu
Antonio Conte nimitettiin Italian päävalmentajaksi 19.8. 2014
EPA

Interin päävalmentaja Roberto Mancini etunenässä on arvostellut sitä, että "Azzurrien" luotsi Antonio Conte on valinnut maajoukkueryhmäänsä Etelä-Amerikassa syntyneet Ederin ja Franco Vazquezin.

- Italian maajoukkueessa tulisi olla vain italialaisia. Italialainen pelaaja ansaitsee paikan maajoukkueessa, kun taas muualla syntyneet - olkoon sitten sukulaissuhteita Italiaan tai ei - eivät sitä ansaitse, arvostelee Mancini.

Conte puolustaa Brasiliassa syntynyttä Sampdorian hyökkääjä Ederiä ja Argentiinassa syntynyttä Palermon keskikenttäpelaaja Vazquezia. Vazquezin äiti on italialainen, kun taas Eder sai Italian passin isovanhempiensa kautta.

- Jos Mauro Camoranesi (ARG) sai luvan auttaa Italian maailmanmestariksi vuonna 2006, niin miksi ihmeessä Eder ja Franco Vazquez eivät saisi johtaa Italiaa menestykseen seuraavan vuoden EM-kilpailuissa, Conte ihmettelee noussutta kohua.

Eder ja Vazquez ovat tehtailleet Serie A:ssa tällä kaudella yhteensä 16 täysosumaa. Kaksikko on nimetty lauantaina pelattavaan EM-karsintaotteluun Bulgariaa vastaan sekä kolme päivää myöhemmin pelattavaan Englanti-maaotteluun.

- En ole ensimmäinen enkä viimeinen, joka valitsee joukkueeseen niin sanottuja "oriundeja", ulkomailla syntyneitä pelaajia. On olemassa tietyt säännöt ja tämä liittyy myös jalkapalloon. Kunnioitan muiden mielipiteitä, mutten ole tehnyt tässä mitään uutta ja ihmeellistä, Conte toteaa.

Lähteet: AP

Suosittelemme

Tuoreimmat