1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kiira Korpi palaa MM-jäille ilman tulostavoitetta

Vaikeustasoltaan suomalaisen kisaohjelmat eivät riitäne MM-tasolla kärkitaistoon. Hyvät koreagrafiat, sekä Korven luistelu- ja esiintymistaidot, tuovat kuitenkin varmasti mukavan pistesaaliin.

Kiira Korpi Kuva: EPA

Taitoluistelija Kiira Korpi on varhain torstaiaamuna Suomen aikaa jännän paikan edessä. Vaikka Korpi on edustanut Suomea monissa arvokisoissa, on edellisestä MM-startista aikaa jo neljä vuotta. Shanghaissa Korpi pääsee lyhytohjelmassa estradille heti ensimmäisten luistelijoiden joukossa, sillä loukkaantumiset ja kisatauko ovat pudottaneet suomalaisen kuuman ryhmän ulkopuolelle.

Tästä huolimatta Korven kisafiilikset ovat korkealla. Arvokisapaluussaan tammikuun EM-kisoissa Korpi oli lyhytohjelman neljäs, mutta joutui jättämään vapaaohjelman väliin vatsataudin takia.

-Tottakai se oli suuri pettymys, etten päässyt luistelemaan vapaaohjelmaa Tukholmassa. Onnistuneen lyhytohjelman päälle on kuitenkin ollut hyvä rakentaa MM-kisamatkaa, Korpi summaa.

Tosin EM-kisojen jälkeenkin Korpi kärsi pitkään flunssasta, eikä siis saanut toivomaansa ehjää harjoituskautta  MM-kisoille. Tämä tullee näkymään myös kaukalossa.

-Valitettavasti en ehtinyt harjoitella hyppyjä siihen kuntoon, että voisin tehdä kolmois-kolmois yhdistelmiä Shanghaissa. Yksittäin hypyt sujuvat kyllä harjoituksissa, mutta yhdistelmiin vaaditaan vielä enemmän aikaa. Se on sitten ensi kauden juttu, Korpi tunnustaa.

Vaikeustasoltaan suomalaisen kisaohjelmat eivät siis riitä MM-tasolla kärkitaistoon. Hyvät koreagrafiat, sekä Korven luistelu- ja esiintymistaidot, tuovat kuitenkin varmasti mukavan pistesaaliin.

-Sijoitustavoitetta ei varsinaisesti ole, mutta kyllä se kympin sakki tietysti kiinnostaa. Siten saisimme Suomelle ensi kaudeksi kaksi edustuspaikkaa, Korpi muistuttaa.

Korpi on juhlinut urallaan EM-hopeaa (2012), sekä kahdesti EM-pronssia (2007, 2011) MM-tasolla hän on ollut parhaimmillaan yhdeksäs (2008, 2011)

Shanghain MM-kisoissa ei ole mukana yhtään maailmanmestaria, mutta suurimmat ennakkosuosikit tulevat Venäjältä. Elizaveta Tuktamisheva, Elena Radionova ja Anna Pogorilaja ottivat kolmoisvoiton tammikuussa Tukholman EM-kisoissa.

Radionovalla ja Pogorilajalla on ikää vasta 16-vuotta. Radionovalla (16 vuotta ja 82 päivää) on hyvä mahdollisuus napata nuorimman Maailmamestarin titteli, sitten Tara Lipinskin (USA), joka voitti MM-kultaa vuonna 1997, 14-vuoden ja 286 päivän ikäisenä.

Naisten lyhytohjelma torstaina 26.3 suorana Yle Areena klo 04.25, kooste TV2 klo 18
Naisten vapaaohjelma lauantaina 28.3 suorana Yle Areena klo 04.25, kooste TV2 klo 17.50