Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Närbild
  • Erään kirjan elinkaari

"Nopeat syövät hitaat ja vahvat syövät nopeat" - Hullu ennakoi fyysistä finaalisarjaa

Janne Hoikkanen - siis Hullu Hoikkanen - kuuluu salibandyliigan tulevan finaalisarjan seuratuimpiin pelaajiin.

urheilu
Janne Hoikkanen taistelee pallosta.
Janne Hoikkanen (punaisissa) on Happeen taistelun ruumiillistuma.Salibandyliiga

Yksi viikonloppuna alkavan Salibandyliigan finaalisarjan mielenkiintoisimpia nimiä on Janne Hoikkanen. Lempinimeltään Hullu Hoikkanen.

Hallitseva mestari Happee ja toissa vuoden mestari SPV aloittavat finaalisarjan sunnuntaina Jyväskylässä. Fyysiseksi ennakoidun kultamitalikamppailun yhdeksi seuratuimmaksi nimeksi voi hyvin nostaa Janne Hoikkasen, joka kantaa mielenkiintoista lempinimeä Hullu Hoikkanen.

- Kyllä minä sitä nimeä kentän puolella ihan ylpeänä kannan. Kentän ulkopuolella olen kuitenkin aika rauhallinen, Hullu tuumaa.

Lempinimi alkoi kehkeytyä kun hyökkääjä saapui Jyväskylään kotikaupungistaan Savonlinnasta.

- Joukkuekaverit vähän ihmettelivät ja pyörittelivät päätään, kun teippailin käsiä ennen kentälle menoa. On sitä mietitty joskus, että jättäisin mailan pois kentälle mennessä, niin olisiko peliotteissa mitään eroa.

Happeen kolmosketju Janne Hoikkanen-Joonas Kaasalainen-Panu Kotilainen oli kelpo iskussa välieräsarjassa Tapanilan Erää vastaan. Puolustuskamppailun vankkarakenteiset erikoismiehet onnistuivat myös maalinteossa.

- Meidän ykköstavoitteena on, ettei omiin mene yhtään. Se, mitä saadaan kaverin päähän lapioitua, on plussaa. Välillä meidän hyökkäyspeli voi näyttää tehottomalta, mutta se ainakin kuluttaa vastustajaa, Hoikkanen arvioi.

Finaalisarjassa, ”Väli-Suomen derbyssä”, vastassa on mieluisa ryhmä.

- Jo ennen kauden alkua mietiskelin, että jos finaaleihin mennään, niin SPV olisi se suosikkivastustaja. Meillä on ollut raikkaita ja fyysisiä pelejä vastakkain. Ei ole paljoa peruuteltu, Hoikkanen kertoo aikaisemmista kohtaamisista.

Tällä kaudella Happee on voittanut SPV:n kahdesti maalilla. Voitot ovat tulleet maalein 6-5 ja 5-4.

- SPV:llä on paljon sellaisia pelaajia, jotka tykkäävät pelata kovaa. Saa ottaa yhteen ihan kunnolla, rymistelijä hekumoi.

Hoikkanen nimeää SPV:ltä mm. Tuukka Kivirannan, Henri Myllymäen, Ville Kuuselan ja Miika Malkamäen, joiden kanssa on mahdollista saada miehekästä vääntöä aikaiseksi. Yksi nimi kuitenkin nousee vielä ylitse muiden.

- Harri Karjala. Me molemmat ollaan ne salibandyliigan kaksi hitainta pelaajaa, joilla taitoakaan ei liikaa ole. Hänen kanssaan on ollut hyviä vääntöjä. Ei siinä ole edes suuta soitettu, vaan annettu kroppien ottaa mittaa toisistaan, Hoikkanen hehkuttaa.

- Uskotaan sellaiseen malliin, jossa nopeat syövät hitaat ja vahvat syövät nopeat.

Suosittelemme

Tuoreimmat