Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, joukkueiden loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 16.7.

Kiira Korvelle valtava pettymys - "Ei sujunut ollenkaan"

Kiira Korpi oli murtunut kehnosti sujuneen lyhytohjelman jälkeen. Korpi kirjasi pisteet 41,11.

urheilu
Kiira Korpi
Kiira Korven suoritus MM-taitoluistelun lyhytohjelmassa Shanghaissa.

Taitoluistelija Kiira Korpi oli todella pettynyt Kiinan Shanghain MM-kisojen lyhytohjelmansa jälkeen. Korpi kaatuili ohjelmansa aikana ja kirjasi pisteet 41,11, joilla hän karsiutui jatkosta.

  1. sijalle luistellut Korpi on joutunut viime vuosina käymään läpi pitkän rajun kuntoutusjakson, joka on vienyt henkisiä voimavaroja. Loukkaantumiset ja niistä kuntoutuminen ovat pitäneet Korven pois MM-jäiltä kolmen vuoden ajan.

- Ei sujunut ollenkaan. Ohjelma oli ihan täysin blackout. Ensimmäisen kaatumisen jälkeen en pystynyt kokoamaan ajatuksia. Nyt on aika tyhjä olo. Tiedostin ennen kisoja, että minulla henkisesti aika loppuun puristettu olo. Vuosi on ollut tunteikas, kun on ollut ensimmäiset SM-kisat pitkään aikaan ja tuli sairasteluja EM-kisojen jälkeen. Mietin ennen MM-kisoja, että vieläkö minulla riittää henkisiä paukkuja, mutta päätin ottaa riskin ja tulla tänne, pettynyt Korpi kertoi Yle Urheilulle.

Korpi aloitti ohjelmansa kolmoisflippi-yhdistelmällä, jossa flippi päätyi jäänpintaan. Ohjelman keskivaiheilla ollut soolokolmoisritti sekä kaksoisaksel epäonnistuivat myös jääden kierroksitta eli nk. ilmapalloiksi. Näin ollen kummastakaan hypystä ei kertynyt pisteitä lainkaan. Edes ohjelman esittämisen osiot eli komponentit eivät riittäneet nostamaan luistelijaa tuloslistalla ylöspäin

Korpi alleviivasi, että hänen olonsa oli kisan jälkeen tyhjä.

- En olisi voinut vaatia itseltäni enempää viimeisinä viikkoina. Nyt ei ollut normaali Kiira jäällä. Epäonnistumiset heti ohjelman alussa eivät yleensä hetkauta minua tuolla tavalla, Korpi mietti.

- Treeneissä on mennyt ihan hyvin, mutta nyt paukut eivät riittäneet toipumaan tuollaisesta ohjelman alusta. Tulos oli nyt tällainen.

Vuosi sitten leikkauspöydältä noussut urheilija on tehnyt määrätietoista työtä päästäkseen samalle tasolle, jolla oli ennen loukkaantumiskierrettä. Paluu kilpakentille tapahtui viime joulukuussa Zagrebissa. Korpi ei ole heittämässä pyyhettä kehään henkisesti raskaan kauden jälkeen.

- Nyt pitää levätä. Ensi kaudella on erilaiset lähtökohdat, kun terveys on nyt kunnossa. Ensimmäisenä pitää nyt varmistaa, että tulee henkistä lepoa tarpeeksi. Kuntoutusprosessi oli todella rankka.

*Korjaus klo 10.17: *_Korven lopullista sijoitusta täsmennetty _

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat