1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Kallio ja Ajo Motorsport ensikertaa vastakkain Moto2-luokassa

Mika Kallion nimi ei keikkunut testipäivinä tuloslistojen kärkipäässä.

Mika Kallio Kuva: Gold and Goose Photography

Mika Kallio uskoo, että päävastustajat alkavalla kaudella tulevat hänen ex-talleistaan.

Suomalaiskuljettaja ajoi neljä edelliskautta Marc VDC –tallissa, jonka väreissä jatkava Tito Rabat lähtee kauteen hallitsevana maailmanmestarina.

- Rabat on varmasti nytkin yksi kovimmista suosikeista. Tosin hänenkään testikautensa ei mennyt aivan suunnitelmien mukaa, vaan tuloksena oli aika paljon kaatumisia ja pieniä ongelmia uuden kaluston kanssa. Testien perusteella näyttää siltä, että Johan Zarco on tosi kovassa kyydissä ja hän on ainakin alkukaudesta ehkä kovin vastus. Hän on väläytellyt nopeuttaan usein aiemminkin, mutta tuloksia on verottanut ailahtelevaisuus, Kallio sanoo.

Ranskalaiskuljettaja Zarco kilpailee Ajo Motorsport –tallissa, joka esiintyy nyt ensimmäistä kertaa myös Moto2-luokassa. Kallion MM-ura alkoi Ajo Motorsportin väreissä kaudella 2002. Suomalaiskuljettaja ja suomalaistalli kilpailevat samoista MM-pisteistä nyt ensi kertaa yhdeksän vuoteen. Kallion mukaan hän on talven testijaksoille matkustelun yhteydessä vaihdellut kuulumisia ex-tallipäällikkönsä Aki Ajon kanssa.

- Tämä on heille uusi aluevaltaus, mutta hyvin näyttää lähteneen liikkeelle. Jos homma toimii yhdessä luokassa, niin kyllä se yleensä toimii toisessakin. Taustalla on taitava henkilökunta, joka on tottunut menestymään. Heillä on kaudesta suuret odotukset.

Suuret odotukset ovat myös maailmanmestaruutta tavoitteenaan pitävällä Kalliolla. Täytyy vain toivoa, ettei historia toista liikaa itseään. Tähän asti suomalaiskuljettajan kauden suunnasta on yleensä saatu vahvasti osviittaa testikauden tulosten perusteella. Mitalikausia on aina edeltänyt hyvä testivauhti, eli käytännössä oikea tuntuma pyörään on löytynyt nopeasti. Nyt Kallion nimi ei keikkunut testipäivinä tuloslistojen kärkipäässä. Tämän kauden ensimmäinen totuuden hetki koittaa kuitenkin vasta, kun valonheittimet syttyvät Qatarissa.