Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu

Onnekas pomppumaali käännekohta - Donskoi paljasti miksi hänen "kohumaalinsa" hylättiin

Kärpät näytti kolmannessa erässä todellisen luonteensa ja nousi Joonas Donskoin maaleilla 5–2-vierasvoittoon Kisapuistossa.

urheilu
Joonas Donskoi
Joonas Donskoi (Arkistokuva)Tomi Hännienn

Hallitseva mestarijoukkue Oulun Kärpät on enää voiton päässä liigakauden välieräpaikasta, jonka sen on mahdollisuus ottaa jo ensi lauantaina Raksilassa.

Torstain kierroksella SaiPa joutui taipumaan Kisapuistossa 5–2 Kärppien vahvan viimeisen erän rynnistyksellä, jonka se voitti 4–1.

Ilta sisälsi kaksi videotarkastusta, joista Kärppien maali hylättiin Donskoin potkumaalina, mutta SaiPan Rau sai tililleen maalin, sillä korkea mailaa ei tilanteessa havaittu vaikkakin tuomarit näin aluksi reagoivat. Tätä maalia tarkasteltiin useasta kulmasta tv-tuotannon autossa todella pitkään, koska normaali näyttöpääte ei ilmeisesti antanut riittävän selvää kuvaa tilanteesta.

Joonas Donskoi sai vihdoinkin avattua maalitilin pudotuspeleissä tehtyään tehot 2+0.

Donskoin mukaan Kärpät ei mennyt paniikkiin, vaikkakin SaiPa otti 2–1 johdon, vaan luotimme omaa tekemiseen ja meidän kärsivällisyys säilyi loppuun asti. Saimme hyvät ylivoimat päätöserään ja niiden ratkaisujen kautta saimme voiton, hän iloitsi.

- Erikoistilanteet olivat tässä kamppailussa isossa osassa, hän analysoi.

Donskoin hylätty maali toisessa erässä puhutti sosiaalisessa mediassa, mutta voittoon päättyneen pelin jälkeen ei saanut suurta kritiikkiä.

- Ilmeisesti tälle kaudelle säännöt ovat muuttuneet, eli jos jarruttaa kiekkoon, niin maalia ei hyväksytä ajatteli Donskoi. Luotan että ratkaisu oli oikea eikä siitä auta kitistä!

Kauden avausmaalinsa 1-1 tilanteessa ohjannut SaiPan Markku Flink ei osannut selittää, miksi kotijoukkue menetti otteensa viimeisessä erässä. – Annoimme ilmeisesti pari helppoa maalia, jota tuon tasoiselle joukkueelle ei pitäisi tehdä, hän murehti. Flinkin mukaan turhat jäähyt eivät olleet ratkaisijana, sillä niitä tulee ja ne pitäisi vain hoitaa.

- Ihmeellinen pomppu se 2–2-tasoitus oli, hän totesi. Tulevana lauantaina meidän pitää vain pystyä pelaamaan hyvä 60 minuuttia, niin uskomme voittoon Raksilassa hän päätti.

Dave Spinan rooli kolmosketjussa ei isoja tunteita herättänyt. Pääseekö hän vielä lauantaina mukaan, on iso kysymysmerkki.

Juhani Lahti, Lappeenranta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat