Vetäytyykö Pohjois-Irlanti Huuhkajien edessä? – "Se on tuottanut vaikeuksia"

Kasper Hämäläinen myöntää vastustajien vetäytyvän pelityylin aiheuttaneen ongelmia. Hän kuitenkin uskoo Huuhkajien löytäneen reseptit Pohjois-Irlannin puolustuksen murtamiseen.

urheilu
Kasper Hämäläinen
Kasper Hämäläinen. Tomi Hänninen

Kasper Hämäläinen myöntää vastustajan vetäytyvän pelityylin aiheuttaneen EM-karsintojen aikana vaikeuksia Suomen jalkapallomaajoukkueelle. Huuhkajat hävisi syksyllä Romanialle kotikentällään 0-2-lukemin eikä saanut tuolloin murrettua vierailijoiden tiivistä puolustusta.

- Se on tuottanut vaikeuksia meille. Näimme Romania-matsissa sen, kun heillä oli aikamoinen blokki siinä. Otimme siitä ottelusta kuitenkin tärkeää tietoa ja olemme käyneet läpi, mitä pitää tehdä, Hämäläinen kertoo Yle Urheilulle.

- Meillä on ollut vaikeuksia tehdä maaleja ja luoda paikkoja. Jotain pitää tehdä. Se tietenkin riippuu, miten Pohjois-Irlanti lähtee pelaamaan, mutta paljon juoksuja pystyyn ja kombinaatioita. Pitää olla positiivinen ja energinen ylhäällä, niin eiköhän niitä paikkoja tule, hän jatkaa.

Todennäköisesti Pohjois-Irlanti vetäytyy kotikentälläänkin tiukasti omalle puolustusalueelleen.

- Heitä pitää saada houkuteltua ylöspäin, jolloin tulee tilaa puolustuslinjan eteen. Pystypalloilla saamme heidän linjaansa revittyä aika hyvin, varsinkin alussa tulemme sitä koettamaan.

Hämäläinen lähtee sunnuntain otteluun kovalla itseluottamuksella, kun pelit seurajoukkue Lech Poznanissa ovat sujuneet. Maajoukkuepelejä edeltävässä liigakamppailussa syntyi maali.

- On ollut paljon matseja ja saanut pelata niissä. Pari maaliakin on tullut, mikä on aina tervetullutta. Oli hienoa päästä tänne tärkeän voitetun matsin jälkeen. Tietenkin meillä on vähän eri pelisysteemi täällä ja menee pari päivää muistellessa, mitä Mixu (Paatelainen) haluaa. Jalkapalloahan se vaan on, sama peli se on. Itseluottamus on kaiken a ja o.

Suomi – Pohjois-Irlanti sunnuntaina TV2 klo 18.10 ja Yle Puhe klo 18.50.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat