Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tonteri päätti kautensa kakkossijaan - "En uskonut edes pääseväni finaaliin"

Andorrassa Grandvalirassa laskettiin lauantaina kauden viimeinen lumilautailun World Snowboard Tourin kilpailu. Roope Tonteri sijoittui toiseksi ja Kalle Järvilehto viidenneksi.

urheilu
Roope Tonteri kuvassa
EPA

Kisan voitti belgialainen Seppe Smits. Mukana kisassa olleet muut suomalaiset Nuutti Niemelä ja Petja Piiroinen eivät päässeet finaaliin.

Roope Tonteri piti kisaansa kokonaisuudessaan hyvänä.

- Kaksi ekaa päivää olivat tosi huonoja niin sään kuin parkinkin suhteen. Olin eilen muutaman muun laskijan kanssa sheippaamassa koko päivän, kun treenejä lykättiin. Toivottavasti siitä oli jotain hyötyä. Tänään herätessä vettä satoi, ja mulla oli jäänyt parvekkeelle kamat yöksi. Sanotaan, että on ollut aika vaikea kisa.

- Treenit oli aika lyhyet, mutta kisatilanteessa kaikki alkoi pyörittämään niin piti itsekin. Karsinnoissa ekan laskun kaaduin ja tokan sain jotenkuten. En uskonut, että pääsin jatkoon, mutta tokavikana kuitenkin jatkoin. Finaaleissa sain suunnitellun ranin ekalla, joka riitti toiseen sijaan. Tähän on hyvä lopettaa kausi, kommentoi Tonteri.

Kalle Järvilehto oli mielissään, että kilpailu peruttiin perjantaina ja siirrettiin lauantaille.

- Loukkasin selkää treeneissä enkä suojajumin vuoksi pystynyt laskemaan. Tänään oli selkä jo paremmassa kunnossa ja sain ranin päälle. Yritin tokalla laskulla parantaa, ja se vähän epäonnistui, mutta olen ihan tyytyväinen, tuumi Kalle Järvilehto.

Lumilautakausi huipentuu kotimaassa 9.-12.4. SM-kisoihin Rukalla. Kisoihin on tulossa liuta maajoukkuelaskijoita, kuten Markus Malin, Merika Enne, Anton Lindfors ja Matti Suur-Hamari.

Lähteet: Lumilautailuliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat