Suora

  • Lumilautailun ja freestylen MM: Parikumpareet
  • Parikumpareet

Valmentajat eivät lue Kihun testejä kuin Raamattua

Petra Ollin tulee näyttää taitonsa painimatolla, ei leuanvedossa tai Cooperin testissä, sanoo valmentaja Ahto Raska.

urheilu
Petra Olli
Petra Olli vetää leukoja.Yle

Painija Petra Ollin valmentaja Ahto Raska oli tyytyväinen suojattinsa suorituksiin Kihun testeissä. Erikseen ei kuitenkaan leukoja ryhdytä vetämään.

- Hyvät testit oli, Petra veti todella hyvin ja saatiin ne taas kerran tehtyä. Tämä on enemmän urheilijan henkilökohtainen testi, josta saa tietoa siitä miten ominaisuudet ovat kehittyneet. Jokainen tekee testit omalla tasollaan testit, ja se ei vaikuta kilpailutulokseen mitenkään, kertoo valmennettavansa tuloksiin tyytyväinen Raska.

Erikseen ei ryhdytä leukoja vetämään tai kehittämään. Kaikki pitää näyttää painimatolla, siellä ei vedetä leukoja tai juosta cooperia vaan painitaan.

Ahto Raska

Kehitettävää valmentaja löysi Ollin kestävyydestä, samoin räjähtävyyttä tulisi saada lisää. Yksittäisesti näitä ominaisuuksia ei kuitenkaan harjoitella.

- Ei me laiteta niitä käytäntöön, omalla treeniohjelmalla mennään päivästä toiseen. Erikseen ei ryhdytä leukoja vetämään tai kehittämään. Kaikki pitää näyttää painimatolla, siellä ei vedetä leukoja tai juosta cooperia vaan painitaan. Perustason pitää olla sillä mallilla, että urheilija pystyy tekemään korkealla sykkeellä oman suorituksensa, Raska jatkaa.

Pitkällä aikavälillä testien avulla pystytään vertailemaan yksittäisten, lajissa tärkeiden fyysisten ominaisuuksien kehittymistä. Painissa näitä ovat muun muassa ketteryys, sekä käsien ja jalkojen räjähtävyys. Päivän testit lupasivat hyvää kauden tavoitteita ajatellen, sillä takana oli 50 päivän kova leiri- ja kisarupeama.

- Tässä on tosi kova ja raskas harjoitusjakso selän takana, ei ole hirveästi herkistelty. Nämä testitulokset kertovat nyt sitä, että palautuminen on ollut hyvää, kaikki nopeus, voima ja kestävyys on jopa pikkasen paremmalla tasolla kuin aiemmin. Hyvällä tiellä ollaan.

Kauden päätavoite siintää syyskuussa Las Vegasissa järjestettävissä MM-kisoissa. Sitä ennen Ollilla on edessään alle 23-vuotiaiden EM-kisat sekä Bakussa kesäkuussa järjestettävät Euroopan kisat.

- Tällä hetkellä näyttää valoisalta. Treenit on menneet hyvin, ei ole ollut mitään sairasteluita. Bakun Euroopan kisat kesäkuussa näyttää missä ollaan menossa. Siellä pitäisi olla lähellä omaa parasta. Petra on aika tasainen suorittaja, hän pystyy suorittamaan jokaisessa kisassa aina mitaleille. Mutta se, että paras saataisiin esille yhdessä kisassa, sinne on vielä monimutkainen tie, toteaa Raska.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat