Superlupaus saa näyttöpaikan – "Hänellä on harvinainen maalivaisto"

Oululainen Niklas Jokelainen on poikkeuksellinen maalintekijä. Vasta 14-vuotias jalkapallotaituri saa näyttöpaikan AC Oulussa, mutta mieli tekee ulkomaille.

urheilu
Niklas Jokelainen
Niklas JokelainenYle

*OULU. *Jalkapalloseura AC Oulu on tehnyt sopimuksen 14-vuotiaan oululaisen Niklas Jokelaisen kanssa. Seurassa uskotaan, että poikkeuksellisen lahjakas vasenjalkainen, 181 senttimetriä pitkä hyökkääjälupaus on tulevaisuudessa kova maalintekijä. On erittäin harvinaista, että alle 16-vuotias saa mahdollisuuden kokeilla miesten sarjassa.

Jokelaisen jalkapalloura alkoi jo 4-vuotiaana päiväkodissa. Jo tuolloin nuorimies tiesi, että hänestä tulee jalkapalloilija.

- Isä rupesi vetämään treenejä ja siihen hommattiin tarhakavereita pelaamaan. Siitä se sitten lähti. Kavereita saatiin niin paljon, että piti perustaa uusi joukkue, muistelee Niklas.

Pallo melkein aina mukana

Kahdeksatta luokkaa käyvä Niklas pystyy sovittamaan opiskelun ja jalkapalloilun, vaikka harjoituksia on paljon.

- No, viikossa on noin 20-30 harjoitustuntia. Että aika paljon niitä on, pienestä asti on ollut, siitä asti kun aloin pelaamaan tosissani. Pallo on melkein aina mukana, koska harjoituksia saattaa olla myös keskellä päivää.

Nuorimies ehtii kuitenkin harjoittelultaan tapaamaan myös kavereitaan. Koulu pitää tietenkin hoitaa, ja se on onnistunut tähän mennessä ihan hyvin.

"Ei verrata Litmaseen"

Kova työ ja lahjakkuus ovat vieneet Niklaksen pitkälle. Nyt hän pääsee pelaamaan AC Oulun edustusjoukkueeseen. AC Oulun valmentajan Rauno Ojasen mukaan kyseessä on todella poikkeuksellinen maalintekijä.

Hän haluaa tehdä maaleja, hän hakeutuu maalipaikkoihin, hän käyttää hyvää vasenta jalkaa tosi paljon.

Rauno Ojanen

- Hänellä on harvinainen maalintekijävaisto: hän haluaa tehdä maaleja, hän hakeutuu maalipaikkoihin, hän käyttää hyvää vasenta jalkaa tosi paljon. Hän on vain niin määrätietoinen ja kunniahimoinen, että maalit ovat hänelle kaikki kaikessa. Toki hän on myös joukkuepelaaja viimeisen päälle, mutta hän elää niistä maaleista, Ojanen hehkuttaa.

Kysymykseen "tuleeko Niklaksesta seuraava Jari Litmanen?" Ojanen naurahtaa ja toteaa, ettei verrata Litmaseen, mutta "itsekkääksi" maalintekijäksi hänellä on loistavat mahdollisuudet.

Chelseassa kolmesti, kahdesti Fulhamissa

Maalin tekemisen riemu ja siitä tuleva adrenaliini on se, mikä Niklasta kiehtoo.

Oma olo paranee, kun saa auttaa joukkuetta.

Niklas Jokelainen

- On hieno tunne, kun ihmiset hurraavat ja taputtavat, varsinkin jos pelaa suuremmissa paikoissa. Oma olo paranee, kun saa auttaa joukkuetta, Niklas toteaa.

Niklas on käynyt jo kokeilemassa, miltä tuntuu pelata suuremmissa seuroissa.

- Chelseassa kävin kolmesti ja siellä on näyttänyt ihan hyvälle. Kuudessa pelissä tein kuusi maalia. Sitten kahdesti kävin sitä ennen Fulhamissa, sielläkin tein maaleja.

Varasuunnitelma valmiina

Niklaksen tavoitteena on 16 vuotta täytettyään päästä pelaamaan johonkin Euroopan suurseuroista. Eniten kiinnostavat Englannin ja Saksan seurat.

Jos Niklaksesta ei tule jalkapalloilijaa, on takataskussa toinen ammatti valittuna.

- Toivottavasti fysioterapeutti, ne on ihan kiinnostavan näköisiä hommia. Mutta ykköshaave on se, että jalkapalloammattilaiseksi tavoittelen.

Ari Kettunen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat