Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kukkonen sinetöi Kärppien hurjan nousun - "Tuurimaali siihen loppuun"

Oulussa ensimmäinen viihdyttävä välieräkamppailu huipentui Kärppien hurjaan loppukiriin viimeisillä minuuteilla. Reilu minuutti ennen loppua joukkueen kapteeni Lasse Kukkonen nousi tekemään voittomaalin.

urheilu
Lasse Kukkonen
Lasse KukkonenTomi Hänninen

Ensimmäinen välierä käynnistyi Oulussa vauhdikkaalla avauserällä. Molemmilla oli omat paikkansa maalintekoon. Vain Kärpät onnistui. Tuttu tehokolmikko oli jälleen asialla. Joonas Kemppaisen vahvan kulmapelin jälkeen Joonas Donskoi vapautti Julius Junttilan nokitusten Tuomas Tarkin kanssa. Taitava ujutus suojusten välistä vein isännät johtoon ajassa 13.14. Toisessa erässä Kärpät tarjosi virheillään mahdollisuuden vieraille. Alkoi hirveä hurrikaanimyrsky, jonka aikana Jyp teki vajaan kahdeksan minuutin aikana peräti neljä maalia. Kärpät pystyi vielä ylivoimalla kaventamaan ajassa 33.42 Mika Pyörälän toimesta. Silti isännät lähtivät toiselle erätauolle maalin takamatkalta. Kolmannen erän lopulla Kärppien kokemus nousi arvoonsa. Lopulta ajassa 58.40 kapteeni Lasse Kukkonen nousi Joonas Kemppaisen aloitusvoiton jälkeen maalille ja ujutti yllättäen etukulmasta voittomaalin ohi hölmistyneen Tuomas Tarkin. Illan hahmo Joonas Donskoi oli mukana peräti neljässä isäntien maalissa:

  • Oli kyllä varmasti viihdyttävä kiekkoilta. Paljon maaleja. Paljon tiukkaa vääntöä. Juuri sellainen maalin peli kuin ajateltiin. Meiltä vähän huono toinen erä, mutta ei siitä hätkähdetty. Positiivistä, että pystyttiin parantamaan viimeisessä erässä.
  • Kokemus näkyi koko joukkueella. Kauden aikana on kasvettu ulos siitä, että kun vastustaja menee johtoon, ei turhaa yliyritetty. Pelattiin kärsivällisesti ja luotettiin siihen, että maalipaikat tulee jossain vaiheessa.
  • On varmasti tosi iso merkitys joukkueelle nousta takaa voittoon. Voima näkyi pelissä ja tämä voitto toi lisää voimaa.
Mikko Luoma kantoi isoa kuormaan vieraiden puolustuksessa ja vastasi 1-1 tasoitusmaalista.
  • Mukavahan se oli maali tehdä. Paljon hyviä asioita. Vähän tuurimaali Kärpille siihen loppuun. Tasainen peli niin kuin numerot näyttää. Toinen erä hyvä meiltä. Meillä oli omat hetkemme ja Kärpillä omat. Ei siinä mitään, huomenna jatketaan. Otetaan noita hyviä toisen erän juttuja mukaan huomiselle.
    • Pekka Pietilä, Oulu**

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat