Suora

  • Taitoluistelun GP Kanada

HJK:lle komea Liigacupin voitto – kuvia, tunnelmia ja kommentteja Napapiiriltä

Helsingin Jalkapalloklubi voitti Rovaniemen Palloseuran Liigacupin finaalissa Napapiirillä maalein 2-0 . Maalinteossa onnistuivat Robin Lod ja Mike Havenaar. Liigacupin voitto oli HJK:lle seuran viides. Edellisen kerran HJK voitti Liigacupin vuonna 1998.

urheilu
Aihetta riemuun.
HJK juhlii Liigacupin voittoa.Juha Mäntykenttä / Yle

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta hieman pelituntumaa hakien. Enemmän kohmeessa oli kotijoukkue Rovaniemen Palloseura. Ottelun avausmaalin pääsin RoPSin maalin edestä suhteellisen vapaasti laukomaan Robin Lod kun peliä oli pelattu vain 9. minuuttia. Ensimmäisen maalin jälkeen pelitilanteet tasaantuivat ja molemmat joukkueet loivat maalipaikkoja.

Toiselle puoliajalle HJK tuli jälleen vahvasti. 57. minuutilla Mike Havenaar riistää pallon RoPS-kapteeni Antti Okkoselta ja pistää pallon maaliin. 2-0 johdon jälkeen HJK nostaa jalkaa kaasulta ja RoPS pääsee peliin mukaan entistä paremmin. Muutamasta hyvästä maalipaikasta huolimatta RoPS ei onnistu maalienteossa. Ottelua oli seuraamassa Rovaniemellä 907 katsojaa.

Tästä on hyvä aloittaa

Voittomaalin pelin alussa tehnyt Robin Lod pelasi koko ottelun terävästi. Ansion voittomaalista mies antaa kuitenkin koko joukkueelle.

– Jätkät pelasi hyvän paikan mulle. Siitä pääsi kivasta paikkaa ampumaan. Hyvä että saatiin niin aikaisin maali. Pelasimme tilanteen hyvin, Lod kuvailee maalia.

Pokaali on aina pokaali. Kyllä se lämmittää mieltä.

Robin Lod

Myös pelin toisen maalin tehnyt japanilainen lähes kaksi metrinen korsto Mike Havenaar pelasi hienon ottelun. HJK:n tämän kauden vahvistus Havenaar riisti pallon hyvin harvoin virheitä tekevältä RoPSin kapteeni Antti Okkoselta. Robin Lodin mukaan maali oli ammattilaisen jälkeä.

– Se oli hieno suoritus. Tollainen röyhkeä hyökkääjän pitää ollakin, jos maaleja haluaa tehdä. Siinä oli kyllä ammattilaisen elkeet, kehui Lod uutta pelikaveriaan.

Liigacupin voitto lämmittää pelimiehen mieltä ja on hieno asia koko joukkueelle. Robin Lodin mukaan joukkue ei kuitenkaan tyydy tähän voittoon vaan edessä on vielä pitkä kausi.

– En ole itse voittanut Liigacupia. Voitolla on merkitystä. Pokaali on aina pokaali. Kyllä se lämmittää mieltä.

– Tottakai se lämmittää mieltä että saatiin ensimmäinen titteli. Tähän ei pidä tyytyä. Meillä on vielä pitkä kausi edessä ja paljon haasteita. Tästä on hyvä aloittaa, Lod siirtää katseen jo kesään.

Taas kohta naamatusten

Veikkausliiga alkaa viikon kuluttua. Liiga-avauksessa kohtaavat samat joukkueet HJK saapuu Rovaniemen Palloseuran vieraaksi sunnuntaina 12.4. Robin Lodin mukaan HJK lähtee peliin hyvällä itseluottamuksella.

– Meillä on nyt päänahka. Meillä on hyvä itseluottamus lähteä kauden avaukseen. Siitä tulee ehkä erilainen peli. Varmasti RoPS tulee vielä entistä kovemmin kun niillä on häviö alla. Ne ei kyl päästä meitä helpolla, Lod tuumi tulevaa.

Tähän ei pidä tyytyä. Meillä on vielä pitkä kausi edessä.

Robin Lod

Rovaniemen Palloseuran kapteeni Antti Okkosen mukaan RoPSilla pityää käydä Liigacupin finaali läpi ja sen perusteella miettiä miten Veikkausliigan avaukseen lähdetään.

– Tottakai pitää analysoida vähän HJK:ta että miten ne pelaa ja jotakin omia konnankoukkuja löytää itse. Se on taas sitten ihan uusi peli, Okkonen tuumi.

Kapteenin virhe

Hävitty Liigacupfinaali harmittaa joukkueen kapteenia. Ottelua lähdettiin voittamaan. Pelissä ei oltu alussa täysin mukana.

Näitä tulee ja menee. Pitää sen jälkeen vain jatkaa eteenpäin.

Antti Okkonen

– Ainahan tämmöisiin peleihin lähdetään voitto mielessä. Tappio tulee, niin totta kai se harmittaa. Ei siitä mihinkään pääse.

– Alussa emme puolustuksellisesti oltu ihan mukana ja ne pääsivät ampumaan kuudentoista ulkopuolelta, mikä meni sisään, Okkonen kertoi.

RoPS-kapteeni harmitteli toista maalia joka meni hänen piikkiinsä. Elämä, peli ja pelit kuitenkin jatkuvat.

– Varmaan se mun virhe oli. Yritin ottaa palloa haltuun ja se ei sitten onnistunut. Näitä tulee ja menee. Pitää sen jälkeen vain jatkaa eteenpäin, Okkonen summasi ottelun.

Suosittelemme

Tuoreimmat