1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kuka golfammattilaisista jäisi ilman apua nyrkkitappelussa? Yksi nimi nousi ylitse muiden

ESPN on tehnyt kyselyn golfin ammattilaspelaajille. Kyselyn mukaan pelaajat luottavat Tiger Woodsin pelitaitoihin, mutta yhtä pelaajaa ei autettaisi nyrkkitappelussa.

Kuva: EPA

ESPN kyseli Masters-turnauksen alla ammattilaispelaajilta sekä golfiin liittyviä että hieman sen ulkopuolelle osuvia asioita. ESPN:n kyselyyn (siirryt toiseen palveluun) vastasi 103 ammattilaispelaajaa 20 eri maasta, pelaajista peräti 21 on voittanut Major-turnauksen.

Kyselyn perusteella pelaajat eivät usko Rory McIlroyn voittoon Mastersissa ja peräti 94 % pelaajista vakuuttaa pelaavansa Mastersissa, vaikka sillä ei olisi Major-turnauksen statusta. Ailahtelevasti viime vuosina pelannut Tiger Woods osallistuu jälleen Mastersiin ja hakee täältä uransa 15. Major-turnauksen voittoa. Woodsin pelitaitoihin luotetaan yhä, sillä ainakin yli 60 % pelaajista uskoo hänen voittavan uransa aikana tuon 15. Major-turnauksen.

Sen sijaan viime vuoden Masters-voittaja Bubba Watson ei nauti täysin kanssapelaajiensa suosiosta. Kun pelaajilta kysyttiin, ketä he eivät auttaisi parkkipaikan nyrkkitappelussa, peräti 23 % pelaajista nimesi Watsonin. Patrick Reedin prosenttiluvut olivat samassa kysymyksessä 11 ja Rory Sabbatinin sekä Robert Allenbyn 9.

Ian Poultier taas olisi lähes kolmanneksen suosikki, jos pelaajien pitäisi valita joukostaan seuralainen auto-ostoksille. Kenny Perryn valitsisi 8 %, Rickie Fowlerin 6 % ja ostoksille itsekseen lähtisi 7 %.