Jaro säästää vuosittain jopa 200 000 euroa talkootyön ansiosta

Pietarsaarelaisen FF Jaron kotipeleissä on vuosittain 70-75 innokasta talkoolaista. Toimintaperiaate on ihailtava: silloin kun tarvitaan apua, autetaan.

urheilu
FF Jaron logo
Veikkausliiga

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava FF Jaro rakentaa toimintansa pitkälti talkootyön varaan. Piskuisen pohjalaisseuran toimitusjohtaja Niklas Storbacka laskee, että se säästää toiminnassaan vuosittain noin 200 000 euroa vapaaehtoistoiminnan vuoksi.

  • Pietarsaaren alueella on vanha perinne: silloin kun tarvitaan apua, autetaan. Jos kaikki pitäisi ostaa, toiminta tulisi kalliiksi.
Pietarsaarelaisten peleissä onkin aina iso talkootyöorganisaatio. Storbackan mukaan jokaisessa yksittäisessä kotipelissä on noin 70-75 talkoolaista. He vastaavat muun muassa mainosten asentamisesta ja poistamisesta, lipunmyynnistä, järjestyksenvalvonnasta, myyntihommista ja pallopoikatoiminnasta. Suurin osa talkoolaisista on samoja pelistä toiseen: miehiä ja naisia, nuoria ja vanhoja, joilta löytyy ammattitaitoa moneen asiaan. Heistä innokkaimmat ovat pitkäaikaisia, yli 70-vuotiaita. Joukossa on esimerkiksi entisiä pelaajia ja seura-aktiiveja, joista enemmistö on yli 50-vuotiaita.
  • Talkooryhmissä on myös junioreiden vanhempia, jotka vaihtuvat eri peleihin.
Liigajoukkueen kotipelien lisäksi talkooväkeä löytyy seuran järjestämiin vuosittaisiin tapahtumiin. Niitä ovat muun muassa konsertit ja messut, joilla seura kerää rahaa toimintansa pyörittämiseen kustannustehokkaasti.

- Meillä on ollut esimerkiksi cover-bändejä, Tomas Ledin ja Toton 35-vuotisjuhlakiertue. Olemme myös järjestäneet activexpo-messuja muutamana vuotena.

Isompiin tapahtumiin FF Jaro on pyytänyt työapua myös lähiseuroilta, jotka ovat saaneet siitä korvauksen. Tänä vuonna 50 vuotta täyttävä seura on myös avustanut Jaron junioritoimintaa, kun sen nuoret ovat osallistuneet tapahtumien järjestämiseen. Muu homma on ollut maksutonta vapaaehtoistoimintaa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat