Beach volleyn suomalaisparin leirillä alkudramatiikkaa

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti hakevat paikkaa Rio de Janeiron olympiakisoihin. Kaksikko aloittaa kautensa Kiinassa huhtikuun lopussa.

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti Kuva: Lentopalloliitto

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti hakevat tulevana vuotena paikkaa Rio de Janeiron olympialaisiin. Olympiakisoissa olisi tarkoitus myös menestyä. Huhtikuun lopussa Kiinassa alkavaan kilpailukauteen kaksikko valmistautui kuukauden mittaisella Etelä-Afrikan leirillä, joka ei alussa sujunut ihan kommelluksitta.

- Alkudramatiikka oli hieman hämmentävää. Saavuimme tänne juuri, kun Kapkaupungissa oli meneillään maastopalo. Se ylettyikin lähelle meidän majapaikkaamme Hout Baytä, Lehtonen kertoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

- Jouduimme evakkoon heti toiseksi yöksi, mutta tämäkään ei häirinnyt meidän treenaamista.

Positiivinen ilmapiiri

Suomalaiskaksikon harjoitusleirillä oli koko ajan mukana myös päävalmentaja Kai Liukkonen. Kaksi ensimmäistä viikkoa suomalaiset treenailivat yhdessä tshekkiläisparin Martina Bonnerová - Barbora Hermannová kanssa. Loppuajaksi seuraan liittyi viime kaudella nuorten olympialaisissa neljänneksi Miro Määttäsen kanssa sijoittunut Santeri Siren.

- Olosuhteet olivat erinomaiset. Punttisalin yhteydestä löytyi myös biitsikenttä, jossa hiottiin tekniikkaa punttitreenin päälle, lentopallosta beach volleyhin vaihtanut Lehtonen kertoi.

- Pääsimme paljon pallon kanssa tekemisiin, joka on meille erittäin tärkeää. Siinä ohessa tietenkin teimme myös kovaa fysiikkaharjoitusta. Nautimme joka hetkestä ja pidimme ilmapiirin positiivisena. Tämä edesauttoi leirin onnistumista.

Olympiakarsinta alkaa toukokuussa

Myös Liukkosen mielestä jakso oli tärkeä välietappi tulevaan kauteen. Päävalmentaja kehuukin valmennettaviensa asennetta harjoitteluun.

- Pääsimme harjoittelemaan ilman häiriötekijöitä. Uskon tämän ajanjakson olevan tärkeä kohti huhtikuussa alkavaa olympiakarsintaa. Olen erittäin tyytyväinen näiden urheilijoiden tekemisiin.

Suomalaisparien kausi alkaa Kiinasta ja sisältää parikymmentä turnausta ympäri maailmaa. Lehtosella ja Lahdella Kiinan FIVB Open -turnauksessa viime kauden hyvien esitysten johdosta suora pääsarjapaikka. Ranskassa kauteensa valmistautuneet Emilia ja Erika Nyström aloittavat Kiinan turnauksen karsinnoista.

Euroopan olympiakarsintaturnaus eli Continental Cup järjestetään toukokuun alussa Kyproksella, jossa mukana ovat myös suomalaiset miesparit Timo Haavisto - Toni Vahela ja Jyrki Nurminen - Pekka Piippo.