Suora

  • Ruumis matkalaukussa
  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Mikko Rantanen on Euroopan rankingin paras NHL-lupaus – "Vasta jalka oven väliin"

Mikko Rantanen arvioidaan Central Scoutingin tuoreella listauksella parhaaksi eurooppalaislupaukseksi. TPS-hyökkääjä ei kuitenkaan vielä kesän varaustilaisuutta mieti.

urheilu
Mikko Rantanen
Tomi Hänninen

TPS-hyökkääjä Mikko Rantanen on NHL:n pelaajatarkkailuosaston tuoreen arvion mukaan paras eurooppalaispelaaja ensi kesän varaustilaisuudessa. 18-vuotias Rantanen nousi kärkeen ohi ruotsalaispuolustaja Oliver Kylingtonin, joka putosi kuudenneksi.

Rantasen kausi alkoi nihkeästi TPS:n liigajoukkueessa, mutta vuodenvaihteen nuorten MM-kisat käänsivät turkulaisen kurssin. Rantanen oli Nuorten Leijonien paras pelaaja neljällä maalillaan. Sen jälkeen peli kulki myös SM-liigassa, jossa koko kauden tehot olivat lopulta 9+19. Seurajoukkuekauden kruununa tuli nuorten Suomen mestaruus.

Jos varaus tulee, niin se on vasta jalka oven väliin ja mitään ei ole taattu. Sitten se työ jatkuu

Mikko Rantanen

Huippulupauksen kausi ei kuitenkaan päättynyt mestaruuteen vaan hän tavoittelee parhaillaan paikkaa Leijonien MM-kisaryhmästä. Keskiviikkona Vierumäellä kesän NHL-varaustilaisuus ei pyörinyt vielä mielessä.

- Onhan se hieno, mutta vielä kaukainen juttu. Tässä on vielä kautta vähän jäljellä ja sitä tulee enemmän varmaan mietittyä kesällä. Jos varaus tulee, niin se on vasta jalka oven väliin ja mitään ei ole taattu. Sitten se työ jatkuu, Rantanen kertoi ennen kuin tieto tuoreesta listauksesta oli tullut.

- Tietysti oma pelaaminen on se, mikä ratkaisee. Ei se, että on tänne valittu. Yritän Saksaa vastaan pelata taas niin hyvin kuin osaa ja se varaustilaisuus menee enemmän kesän juttuihin, hän jatkoi viitaten torstain Saksa-otteluun.

MM-kisapaikka saattaa olla tänä keväänä vielä kiven alla, mutta ainakaan jalkoihin vasta 18-vuotias Rantanen ei kokeneiden KHL-pelaajien seassa jää.

- Hän on tekemisellään on ansainnut paikkansa toiselle leirille. Olen saanut hyvin läheltä häntä seurata ja hän on ottanut tänä vuonna isoja harppauksia. Se itseluottamus, minkä hän nuorten MM-kisoista sai, näkyi liigassakin. Hän on ansainnut paikkansa tässä joukkueessa, päävalmentaja Kari Jalonen arvioi.

- Aika hiljainen hän on ollut, mutta kentällä tekee työnsä kuin ammattimies. Hyvä pelaaja ja poika on tulossa, leijonapäävalmentaja jatkoi.

Central Scoutingin viimeisellä Euroopan listalla on Rantasen lisäksi pitkä lista suomalaisnimiä. Kahdenkymmenen parhaan joukkoon mahtuvat Roope Hintz (14:s), Julius Nättinen (15:s) ja Sebastian Aho (18:s). Pohjois-Amerikan listauksen kärjessä ovat edelleen Connor McDavid ja Jack Eichel. Katso koko lista tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat