Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Lukolle kolmas kiinnitys - Tappara sysättiin reunalle

Lukko vei vuoristoratamaisen neljännen välierän ja astui askeleen lähemmäksi loppuotteluita.

urheilu
Mikko Kousa
Mikko KousaTomi Hänninen

Rauman Lukon ja Tampereen Tapparan neljäs välieräpeli alkoi kotijoukkueen kannalta loistavasti. Avauserää oli pelattu runsaat kymmenen minuuttia kun Lukko johti jo 3-0.

Tuossa vaiheessa kotikatsomossa oltiin jo valmiita taputtelemaan illan kamppailu selvänä kotivoittona. Lukon olisi vain pitänyt pelata omaa peliään ja jatkaa aktiivisesti, mutta toisin kävi. Pieni herpaantuminen ja pari merkkausvirhettä päästivät tamperelaiset avauserän päätteeksi jo maalin päähän.

Ja toisen erän alku oli edelleenkin Tapparan. Kirvesrinnat painoivat paineen herkeämättä kotijoukkueen puolustusalueelle ja Lukko oli ahdingossa.

Tapparan paineistus tuotti tulosta ja joukkue tasoitti pelin reilun kahdeksan peliminuutin jälkeen. Lukon toiveita erän lopulla nosti Aaron Gagnonin toinen pudotuspeliosuma, mutta tamperelaiset olivat päättäneet taistella loppuun saakka, päätöserän puolivälissä Tappara tasoitti ja edessä oli jatkoerä.

Jatkoerässäkin vierasjoukkue oli aktiivisempi, mutta kun maalinteko ei maittanut, kokeneempi Lukko iski lopulta voittoon tarvittavan maalin ja sysäsi Tapparan selkä seinää vasten. Perjantaina Lukolla on mahdollisuus katkaista sarja ja edetä finaalipeleihin lähes kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen.

Tapparan ympärillä vellovat huhut joukkueen huonosta ilmapiiristä eivät ainakaan joukkueen esitystä helpottaneet, mutta Pekka Jormakan ottelun jälkeisistä kommenteista pystyy ehkä jotain aistimaan.

- Alku oli taas ihan p….stä. Eka kymmenen minuuttia ja vastustaja johti 3-0, en tiedä mikä taas meni pieleen, murjotti Jormakka.

- Meillä oli sauma voittaa tämä peli, mutta ei tänään vaan pomppinut. Pelit jatkuu ja mä lupaan, että Lukko ei ilmaiseksi tule yhtään peliä voittamaan, Jormakka täräytti.

Lukko-puolustaja Mikko Kousa hämmästeli kolmen maalin johtoaseman menetystä.

- Ei sopinut meille toi 3-0 tilanne, mutta tärkeintä, että saatiin yksi kiinnitys lisää finaalipeleihin, Kousa tokaisi.

- Ei Lukko ole yhtään peliä pudotuspeleissä ilmaiseksi saanut ja nytkin kaikki asiat tähtäävät vain siihen, että perjantaina katkaistaan tämä sarja. Huilataan sitten sen jälkeen, Kousa ilmoitti.

Mika Heino, Rauma

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat