Ilosella ailahteleva alku Mastersiin – jatkopaikka silti ulottuvilla

Mikko Ilosen suurimmat ongelmat Augustassa olivat puttipelissä. Ilonen on avauskierroksen jälkeen sijalla 54.

urheilu
Mikko Ilonen
Mikko IlonenAFP / Lehtikuva

Mikko Ilosen taival golfin Masters-turnauksessa Augustassa alkoi torstaina ailahtelevasti. Toista kertaa Mastersissa pelaava Ilonen tarvitsi avauskierrokseensa 74 lyöntiä ja pelasi sen tulokseen +2. Puttipelinsä kanssa tuskaillut Ilonen on avauspäivän jälkeen 97 pelaajan joukossa jaetulla sijalla 54.

Ilonen keräsi ensimmäisellä kierroksella tuloskorttiinsa kolme birdieä ja viisi bogeya. Ilonen puttasi viiden metrin säteeltä 11 kertaa ja upotti pallon reikään vain kerran, mikä jätti suomalaispelaajalle hampaankoloon.

- Puttilinjojen kanssa oli ongelmia, luin niitä väärin. Suurin osa yrityksistäni meni niukasti alapuolelta ohi, Ilonen myönsi tiedotteessaan.

Peräti 14 vuoden tauon jälkeen Augustaan palanneella Ilosella on perjantaina pelattavalla toisella kierroksella hyvät mahdollisuudet edetä jatkoon. Augustassa kahdelle viimeiselle kierrokselle yltää 48 parasta pelaajaa.

- Lähtökohta kierrokselle oli se, että löin rangella erittäin hyvin, kenties paremmin kuin kuukausiin. Olin myös päättänyt nauttia kierroksesta. Alku oli parin huonon avauksen johdosta vaikea. Sain puttiin tuntumaa vasta kierroksen keskivaiheen lähestyessä, Ilonen kertoi.

Kauden ensimmäisen Majorin kärjessä on kymmenen lyöntiä Ilosta paremmin pelannut Yhdysvaltain Jordan Spieth. Kakkostilaa jakavat pelaavat ovat Spiethista kolmen lyönnin päässä.

Lähteet: Mikko Ilosen tiedotus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat