Pitkien aitojen SE-mies Espanjan viimeistelyleirille -"Palikat on hyvin kasassa tällä hetkellä"

Oskari Mörö on onnistunut talviharjoittelussaan ja odottaa kesää vesi kielellä.

Kuva: Tomi Hänninen

Talvikauden tavoite oli saada lisää nopeutta ja siinä Mörö ja hänen valmentajansa Atte Pettinen ovat onnistuneet. 200 metrin halliennätys parani 0,7 sekuntia ja 300 metrin ennätys ulkona peräti sekunnin.

- Olen tyytyväinen. Hallikaudella kontrolloitiin sitä missä kunnossa nopeus on ja paljon ollaan harjoteltu määrää siinä ohessa.  Aerobinen kunto näyttää myös hyvältä. Palikat on hyvin kasassa tällä hetkellä, kertoo Mörö Yle Urheilun haastattelussa.

Viimeistelyleiri Espanjassa

Mörö on tällä harjoituskaudella leireillyt jo Etelä-Afrikassa sekä Espanjassa. Tärkeää on löytää 13 askeleen rytmi aitojen välillä.

- Juoksu tuntuu tällä hetkellä tehokkaalta ja pitkältä. Kun pääsee leirillä testaamaan normi aitavälillä, niin saa enemmän osviittaa siitä missä mennään, tuumaa Mörö.

Hän lähtee ensi viikolla Espanjaan yli kuukauden mittaiselle leirille. Kausi on sujunut hyvin.

- Aika lailla suunnitelmien mukaan on menty. Pieniä kolotuksia on ollut silloin tällöin, mikä kuuluu asiaan,  mutta isoilta vastoinkäymisiltä on vältytty.

- Kyllä tässä jo kesää odottelee vesi kielellä, mutta tärkein jakso, eli kevään valmistava leiri on edessä, joten ei tässä auta vielä henkseleitä paukutella.

Kesän päätavoite MM-Peking

Mörön ensimmäiset kilpailustartit ovat toukokuussa.

- Ei olla vielä lyöty lukkoon, mutta todennäköisesti vedetään 600 metrin testikisa Suomessa toukokuun lopussa ja sitten 24.5. Espoossa sileä 400 metriä. Siitä sitten olisi tarkoitus juosta eka aitakisa. Katotaan löytyykö Euroopasta joku kova kisa minne pääsee.

Yksi tärkeä tavoite ensi kesänä on nuorten alle 23-vuotiaiden EM-kisat Tallinnassa.

- Realistisesti siellä on tosi hyvät mahdollisuudet pärjätä, joten kyllä se on aina urheilijalle herkkupala.

Mutta kyllä ykköstavoite on kuitenkin Pekingin MM-kisat.

400 metrin aitojen tulosraja Pekingin MM-kisoihin on 49,50. Mörö juoksi viime kesänä Zürichin EM-kilpailuissa uuden Suomen ennätyksen 49,08.

Petri Hänninen