Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Hakametsässä salliva tuomarilinja - Tapparan maalit tarkistettiin videolta

Kahden maalin ilta, kaksi videotarkistusta. Avauserää oli pelattu vajaat kuusi minuuttia kun Jukka Peltonen tuuletteli maalia. Ennen maalilaulun soitantaa tilannetta kelattiin kuitenkin videotallenteelta.

urheilu
Ryan Zapolski maalikameran kuvassa
Ryan Zapolski maalikameran kuvassaTomi Hänninen

- Ensimmäisessä erässä tarkistettiin, pelattiinko kiekko korkealla mailalla maalin, otteluvalvoja Jarkko Kosonen selvitti.

- Aika lähellä kentän tasoa olevan kameran kulmasta näkyy, että kyseessä oli maalin yläriman alapuolella tullut osuma ja se on silloin maali.

Päätuomari Jari Levonen oli pitkän aikaa Hakametsän videotaulun kuvissa.

Levonen ei käynyt eleviestintää tuomiosta vaan tuomaritoiminnan puhelinlinjan toimimattomuudesta. Puhelinlinjaa testattiin uudestaan toisessa erässä kun Tappara-ylivoimassa kiekko katoaa Ryan Zapolskin alle. Josh Green kuulutettiin kotijoukkueen maalintekijäksi ajassa 26.00.

- Tässä tilanteessa kiekko kävi maalissa ja palasi takaraudasta. Kiekko tuli tolpan juureen takaisin mutta kiekko oli aivan reilusti maalissa, Kosonen sanoi.

Ottelun tuomariston työskentely oli otteluvalvojan näkökulmasta tasapuolista, toki kansan vihellykset kertoivat, että Hakametsässä pelattiin ajoittain kovin ottein.

- Pelin kauneus on näissä peleissä katsojan silmässä. Kyllähän tuolta paljon voi löytää lisärangaistuksia mutta jos katsotaan tätä iltaa, oltiin johdonmukaisia, sallittiin tunnetta ja näytti siltä, että sitä pelaajat myös halusivat, Kosonen päätti.

Sari Sirkkiä-Jarva, Hakametsä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat