1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Suarez myöntää: "Chiellinin pureminen oli urani pahin hetki"

Luis Suarez muistetaan yhä pelaajana, joka sai mittavan toimintakiellon purtuaan vastustajaa. Suarez katuu, mutta ei ota täyttä vastuuta teostaan

Kuva: EPA

Luis Suarez on viime aikoina päässyt jälleen hyvään vauhtiin jalkapalloviheriöllä. Barcelonan paidassa pelaava uruguaylainen muistetaan kuitenkin yhä parhaiten viime kesän tapahtumista.

Suarez puraisi MM-kisoissa Italian Giorgio Chielliniä ja sai tästä pitkän toimintakiellon. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Suarez oli näyttänyt hampaitaan vastustajalle. Vuotta aikaisemmin tuolloin Liverpoolissa pelannut Suarez oli purrut Chelsean Branislav Ivanovicia.

Suarez katuu tekojaan, mutta ei ota täyttä vastuuta asiasta.

- Chiellinin pureminen oli urani pahin hetki. Petin itseni, maani, vaimoni ja lapseni, Suarez kertoi espanjalaisen AS-lehden haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

- Puremiset olivat osittain minun vikani ja osittain Ivanovicin ja Chiellinin provokaatiota. Minua ärsytetään yhä, mutta nyt joko poistun paikalta tai puhun. Olen nyt järkevämpi.

"En epäillyt hetkeäkään"

Suarez ei ymmärrä Kansainvälisen jalkapalloliiton (Fifa) toimintaa etenkin Chiellinin tapauksessa. Hän sai tapahtuneen jälkeen yhdeksän ottelun pelikiellon maajoukkuepeleistä, neljän kuukauden täydellisen toimintakiellon jalkapallosta ja noin 82 000 euron sakot.

- Joku, joka on puukottanut, tai huligaanikin saa paremman kohtelun kuin mitä minä sain Fifalta. En kuitenkaan tappanut ketään, Suarez totesi.

Suarezin siirto Liverpoolista Barcelonaan oli viime syksyn kuumimpia siirtoja. Hän kertoi haastattelussa, että myös Real Madrid oli hänestä erittäin kiinnostunut, mutta hän valitsi kuitenkin "Barcan".

- Barca on aina ollut unelmani. Kun kuulin Barcan kiinnostuksesta, en epäillyt hetkeäkään.