1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Ykköstykin poissaolo ei vaikuttanut – Tiikerit loisti ensimmäisessä finaalissa

Kokkolan Tiikerit ei antanut Hurrikaani-Loimaan yllättää lentopallon Mestaruusliigan ensimmäisessä loppuottelussa. Kokkolan jäähallissa pelatussa ottelussa Tiikerit voitti 3-1 (25-20, 24-26, 25-15, 25-13).

(arkistokuva) Kuva: Ville Hassinen / Yle

Kotijoukkue Tiikerit joutui lähtemään ensimmäiseen loppuotteluun ilman ykköshakkuriaan Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivua, joka oli sivussa vatsataudin takia. Tiikerit ei antanut Ojansivun puuttumisen häiritä peliään, sillä muun muassa tilalle tullut Antti Ropponen nosti profiiliaan. Sen sijaan Hurrikaanin peli sekoittui hieman Ojansivun poissaolosta.

Ensimmäinen erä edettiin vuorotahtiin toiseen tekniseen aikalisään asti, mutta tämän jälkeen kotijoukkue sai pelin uomiinsa ja karkasi Hurrikaanilta. Tiikerit vei ensimmäisen erän viimeisen pisteen Aivars Petrusevicsin syöttövirheestä 25-20.

Toisessa erässä Hurrikaani otti tahtipuikon käteensä, mutta hukkasi hyvästä painostuksesta huolimatta johtonsa. Kotijoukkue painoi päälle ja Tiikereillä oli jopa kaksi eräpalloakin hyppysissään, mutta Hurrikaani käänsi lopulta tilanteen hyväkseen Eemeli Koukin syöttövuorolla 26-24.

Kolmannessa erässä Tiikerit oli jälleen niskan päällä ja ensimmäiselle tekniselle aikalisälle mentiin Tiikereiden 7 pisteen johtoasemassa. Vasta 19-vuotias yleispelaaja Tapio Toiviainen sai Hurrikaanin hetkittäin taistelemaan, mutta Tiikereiden hyökkäys oli kuitenkin tehokkaampaa. Kotijoukkue vei kolmannen erän Hurrikaanin karkeasta lyöntivirheestä 25-15.

Hurrikaani ei löytänyt aseita Tiikereiden kukistamiseen neljännessä erässäkään ja kotijoukue tuntui onnistuvan kaikessa. Steven Kehoen aloitukset ja passipeli sekä Matti Hietasen torjuntapeli ja pistetehtailu olivat avaintekijöitä, kun Tiikerit voitti neljännenkin erän. Näin kotijoukkue otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen. Suomen mestaruus irtoaa neljällä voitolla.

Muistutus nuoremmille pelaajille

Tiikerien päävalmentaja Tommi Tiilikainen kehui etenkin Ojansivun korvannutta kakkoshakkuria.

- Antti Ropposelta aivan loistava suoritus tämän kotiyleisön edessä. Tämä on samalla muistutus kaikille nuoremmille pelaajille, jotka odottavat sitä peliaikaa, Tiilikainen hehkutti.

Hurrikaani-Loimaa ei pystynyt hyödyntämään yllättävää tilannetta, jossa vastustaja joutui tekemään muutoksen hakkuripelaamiseensa.

- Oma tekeminen oli halutonta. Tulosurheiluun kuuluva voittamisen tahto puuttui, Hurrikaanin valmentaja Ville Kakko sadatteli.

- Tapio Toiviainen oli ainoa, joka näytti meistä siltä, että pelataan Suomen mestaruudesta. Henkisellä puolella on käynnistettävä homma uudestaan.