Koe uusi yle.fi

Suora

  • Taitoluistelun MM: Miesten lyhytohjelma
  • Sportmagasinet
  • Ampumahiihdon maailmancup
  • Ampumahiihdon MC: Miesten pikamatka
  • Taitoluistelun MM: Miesten lyhytohjelma
  • Taitoluistelun MM
  • Urheilua Yle Puheessa: Jääkiekkokierros
  • Taitoluistelun MM: Parien vapaaohjelma

Tappara venyi toistamiseen - "Oli melkoinen kylätappelu"

Rauman Lukolla oli lauantaina toinen mahdollisuus varmistaa paikkansa kevään finaaliotteluihin. Se olisi edellyttänyt voittoa illan ottelussa. Tappara oli kuitenkin latautunut vieraspeliinsä erinomaisesti.

urheilu
Olli Palola
Olli Palola (Arkistokuva)Tomi Hänninen

Tamperelaiset johtivat avauserän jälkeen peliä jo 3-1. Kun toinen erä pelattiin ilman maaleja, ratkaisu jäi kolmanteen erään.

Tappara aloitti kolmannenkin erän tehokkaasti. Ja kun tamperelaiset menivät 4-1-johtoon, alettiin vierasvoittoa pitää jo varmana. Kotijoukkue pystyi vielä päätöserän lopussa iskemään kahdesti, mutta aika loppui Lukon kannalta kesken.

Lukon pelaamisessa herätti ihmetystä ottelun aneeminen alku. Tuntui siltä, että Lukko heräsi pelaamaan vasta sitten, kun Tappara oli jo karannut kolmen maalin karkumatkalle. Lukon diesel kaipaa nyt seuraavaan koitokseen Tampereelle vähintään turboahtimen, jotta raumalaisten suuri haave finaalipaikasta toteutuu. Muuten 27 vuoden odotus saa tänä keväänäkin jatkoa.

Tapparan kultakypärä Olli Palola teki ensimmäisen maalinsa Lukko-sarjassa ja olikin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

- No kyllä menee jännäksi, oli melkoinen kylätappelu. Siinä väännettiin ja käännettiin ja kaikennäköisiä tapahtumia, mutta voitto lämmittää kyllä, Palola ynnäsi.

- Kyllä se avausmaalin taika jonkinlainen taitaa olla, koska tämä meille tänään kääntyi. Tärkeintä oli kuitenkin se yksi lisäkiinnitys finaalisarjaan.

Janne Lahti harmitteli pelin alkua.

- Annettiin Tapparalle pari helppoa maalia alkuun. Mutta kun tässä seitsemän peliä pelataan, niin kyllä ne onnen pomput tasoihin menevät, Lahti vannoi.

- Työnteko tulee olemaan maanantaina se tärkein asia, jolla homma hoidetaan, Lahti pohti.

Mika Heino

Suosittelemme

Tuoreimmat