Suora

  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 5. osakilpailu, Hell RX
  • Urheiluruutu

Masters jatkuu Spiethin otteessa – Woods ja McIlroy tekivät huiman nousun

Jordan Spieth on ällistyttänyt golfmaailmaa pelillään Masters-turnauksessa. Kolmannen kierroksen tupla-bobey teki tahran teksasilaisen pelikorttiin.

urheilu
Jordan Spieth (oik.) caddiensa Michael Greller kanssa.
Jordan Spieth (oik.) caddiensa Michael Greller kanssa.AFP / Lehtikuva

Vasta 21-vuotias Jordan Spieth on ollut vakuuttava golfin Masters-turnauksessa. Hän pelasi legendaarisella Augusta National –kentällä ensimmäisen kierroksen 64 lyöntiin ja toisen 66 lyöntiin. Kolmannella kierroksella Spiethin peli hieman yskähteli, sillä hän teki kolme bogia ja yhden tupla-bogin.

Spieth johtaa kilpailua kuitenkin tuloksella -16, sillä hän pystyi kasaamaan itsensä 17. reiän tupla-bogeyn jälkeen ja pelasi 18. reiän pariin.

- Se oli valtavan iso. Se oli yksi tärkeimmistä puteista, joita olen tehnyt, hän sanoi viitaten 18. reiän puttiin ja myönsi pelanneensa 17. reiän avauksen väärällä mailalla.

Spieth teki kierroksella seitsemän birdieä ja rikkoi tällä Tiger Woodsin Mastersin birdie-ennätyksen. Yhdysvaltalainen on tehtaillut 22 birdieä 54 reiällä, mikä on yksi enemmän, mihin Woods pystyi vuonna 2005. Spiethin kokonaistulos 54 reiän jälkeen, 200 lyöntiä, on myös Mastersin ennätys.

Viime vuonna jaetulle kakkossijalle yltänyt Spieth johtaa Mastersia neljän lyönnin turvin. Justin Rose nousi kolmannella kierroksella toiseksi ja Phil Mickelson paranteli asemiaan kolmella pykälällä kolmannelle sijalle.

Neljä kertaa aikaisemmin Mastersin voittanut Tiger Woods osoitti, ettei hänen nimeään kannata vielä unohtaa: Woods nousi kolmannella kierroksella peräti 14 sijaa jaetulle viidennelle sijalle. Saman tempun teki myös Rory McIlroy, joka hakee kolmatta perättäistä Major-turnauksen voittoa sekä puuttuvaa Masters-voittoa. Kaksikko on kuitenkin Spiethiä 10 lyöntiä jäljessä.

Lähteet: AFP, Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat