NHL:n menestysluotsia nöyryytettiin – pelaajat lukitsivat pukukopin ulkopuolelle

Darryl Sutter sai kokea Kings-pelaajien pienoisen vallankumouksen NHL:n runkosarjan lopulla.

Kuva: AFP / Lehtikuva

New York Post (siirryt toiseen palveluun) uutisoi viikonloppuna Los Angeles Kingsin pelaajien mitan täyttyneen päävalmentajan Darryl Sutterin suhteen. Lehden mukaan Kingsin pelaajat lukitsivat Sutterin runkosarjan lopulla pukuhuoneen ulkopuolelle vierastappion jälkeen.

Pudotuspeleihin pyrkineet Kings-pelurit olivat kyllästyneitä Sutterin pelinjälkeisiin luentoihin ja läksytyksiin, eivätkä päästäneet valmentajaansa pukukoppiin.

Los Angelesin general manager Dean Lombardi myönsi sunnuntaina Orange County Registerille (siirryt toiseen palveluun) tapahtumat.

- Väite on faktisesti väärä, sillä se ei tapahtunut silloin. Se tapahtui Tampassa (helmikuussa), ei viime viikolla, Lombardi paljasti.

Kingsin kahteen Stanley Cupiin johdattanut Sutter joutui etsimään käsiinsä areenan vahtimestarin, joka avasi hänelle lopulta oven. Kings-luotsia vastassa oli kuitenkin vain kasa roskapönttöjä ja tyhjä pukukoppi.

- En tiedä, menikö se niin pitkälle. Se tapahtui Tampassa. Sain tietää siitä vasta äskettäin. On kuitenkin reilua sanoa, että Tampassa oli hieman kärhämää.

Mikäli Kings-pelaajien protesti todella tapahtui helmikuussa Tampassa, se toimi. Los Angeles nimittäin aloitti helmikuun 7. päivän Lightning-voitolla kahdeksan ottelun voittoputken.

Pudotuspeleihin hallitseva Stanley Cup -mestari ei kuitenkaan yltänyt. Viime vuosina urakoinut Kings jäi läntisessä konferenssissa yhdeksänneksi ja viimeisenä joukkueena rannalle kevään ratkaisupeleistä.

- Sen mitä tapahtui, piti tapahtua. Pelaajien täytyi ottaa pukukoppi henkisesti haltuunsa. Minulla ei ole mitään ongelmaa sen suhteen, Lombardi kertoi.