Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Masters-voittajan pää timanttia – "Urheilurajojen ylimenevää vahvuutta"

Reetta Meriläinen, Bubi Wallenius ja Tero Karhu vaikuttuivat Jordan Spiethin henkisestä kantista.

urheilu
Aamutv:n jälkihiki.
Reetta Meriläinen, Bubi Wallenius ja Tero Karhu pohtivat mm. jääkiekon play-offseja ja Veikkausliigan alkamista.

Ylen aamu-tv:n Jälkihiessä puitiin viikonlopun urheilutapahtumia ja yksi nousi ylitse muiden. Golfin Masters-turnauksen Augustassa nimiinsä vienyt 21-vuotias Jordan Spieth nimittäin keräsi Reetta Meriläisen, Bubi Walleniuksen ja Tero Karhun ylisanat.

- Mahtava voittaja saatiin Jordan Spiethistä. Hän pelasi nuoresta iästään huolimatta loistavaa golfia. Hän oli jo viime vuonna toisena ja pelasi nyt paineen alla aivan loistavasti. Hän piti koko ajan etumatkansa, vaikka kertoi viimeisen reiän jälkeen, ettei pystynyt nukkumaan edellisenä yönä lainkaan jännityksensä vuoksi, Wallenius kehui.

- Hän on 21-vuotias ja golfin kärjessä on muutenkin nuoria miehiä. Häntä jännitti, mutta pystyi ratkaisuhetkillä nollaamaan päänsä. Se on urheilurajojen ylimenevää huikeaa henkistä vahvuutta. Se on ihan mieletöntä, että noin nuori kundi selviää tuollaisen paineen alla, Karhu komppasi.

Meriläisen mukaan Spiethin suoritus oli juuri sitä, mitä huippu-urheilijoilta odotetaan.

- Huippu-urheilijalta toivoo aina, että hänen hermonsa pitävät painetilanteessa. Tai sitten vielä, että urheilija ylittää itsensä. Sitä odottaa, kun katsoo urheilua huipputasolla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat