Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Finaalipaikan karkaaminen repi Niemistä hajalle - "Tämä on nuorten miesten peli"

Lukon pitkäaikainen haave kivuta 27 vuoden tauon jälkeen SM-liigan finaaleihin koki kolauksen maanantaisena iltana Tampereella. Ville Niemisen unelma murskaantui "toisessa kodissaan", eli Hakametsän jäähallissa.

urheilu
Ville Nieminen Lukko-pelaajien keskellä
Tomi Hänninen

Välieräsarjassa raumalalaiset johtivat parhaimmillaan Tapparaa jo voitoin 3-1, mutta lopputarinan kirjoittivat kirvesrinnat.

- Olemme taistelujoukkue, emme suostuneet häviämään tänäänkään. Harmittaa tiestysti, ettei taistelu vain riittänyt. Tulos on oikeudenmukainen, Tappara oli tuon verran parempi, kärvisteli Nieminen.

- Olimme koko ajan pelaamisen ja suorittamisen ylärajoilla ihan sarjan alusta alkaen. Lähelle päästiin.

Stanley Cupin voittaja Ville Niemisen unelma Suomen mestaruudesta haihtui savuna ilmaan Hakametsässä - ainakin pelaajauralla.

Perjantaina Nemolla ja Lukolla ovat edessä himmeimmän mitalin metsästys ottelussa JYPiä vastaan Raumalla.

- Pronssipeliin aloitetaan valmistautuminen tiistaina ja sillä on suuri merkitys, kuinka kausi loppuu. Pronssin ottaa se, kumpi on päässyt vastoinkäymisistä paremman yli, Nieminen pohti apeana.

"Värikäs matka"

Finaalipaikan luisuminen hyppysistä uran viimeisessä Hakametsän ottelussa otti koville. Hallin kuuluttaja ja kansa kutsui Niemisen takaisin jäälle ottelun jälkeen.

- 38 vuotta olen ollut näillä kulmilla. Matka jatkuu. Sanotaan, että värikäs on ollut matka, Nieminen nieleskeli vastauksen aikana.

Nieminen ei saanut pelaajasopimusta enää täksi kaudeksi Tapparaan ja siirtyi siksi Lukko-paitaan suurin menestystoivein.

Ville Vahalahti on peluri ja soturi samassa henkilössä. "Vahan" poissaolo vaikutti tietysti meihin

Ville Nieminen

- Tämä on ollut ihmisen matka Raumalle. Nuorena poikana lähdin maailmalle ja sain siellä täytettä itseeni. Olen viimeisen kymmenen kuukauden aikana kasvanut ihmisenä ja saanut näkemystä ja kokemusta suomalaisesta jääkiekosta ja mitä se on.

Muutaman Lukko-pelaajan Nieminen halusi nostaa esille jo tässä vaiheessa.

- Sellainen huippupelaaja kuin Ville Vahalahti on tehnyt suuren vaikutuksen. Hän on peluri ja soturi samassa henkilössä. "Vahan" poissaolo vaikutti tietysti meihin.

- Olen nähnyt SM-liigan kaksi ehkä kovinta taistelijaa, kuten Joonas Komulaisen ja Filip Riskan. Heidän kanssaan on ollut hieno pelata ja nähdä kaksikon panos jääkiekkoon sekä heidän päivittäinen innostuksensa.

Niemista kismitti silmin nähden se, ettei hän pystynyt tuomaan Lukolle lisäelementtejä katkaisupaikoissa, joita Lukolla oli välierissä kolme.

- Pelaajana on yksi peli jäljellä ja sitten on aika siirtyä muihin haasteisiin. Ehkä hyvä niin. Rehellisesti voin sanoa, että tämä on nuorten miesten peli, Nieminen tokaisi loppuun.

Sari Sirkkiä-Jarva, Tampere

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat