Baarikärpänen puraisi Cocksia Baltian-liigan finaalin kynnyksellä

Kauden tärkeimmän pelin kynnyksellä, muutama käsipalloseura Riihimäen Cocksin pelaaja otti erivapauksia itselleen ja haki finaalivirettä virolaiselta baaritiskiltä. Lopputulos ei ollut mairitteleva.

Cocks jatkaa kauttaan keskiviikkona SM-liigan välieräpelien merkeissä ja yrittää unohtaa nolosti päättyneen Baltian liigan finaalin. Kuva: Ari Lahti / Yle

Riihimäen Cocks sijoittui tällä kaudella Baltian-liigassa toiseksi, heti valkovenäläisen SKA Minskin jälkeen.

Sunnuntaina Virossa Kehrassa pelattu finaaliottelu tosin lipsui riihimäkeläisten käsistä pahasti, eikä tilannetta auttanut se, että kolme joukkueen avauskokoonpanon pelajaa haki finaalivirettä lauantai-iltana baarista.

Pelaajat myöhästyivät vajaan tunnin sovitusta ”nukkumaanmenoajasta”.

Valmentaja ei huolinut baarikeikalla olleita enää bussiin

Tilanne selvisi Cocksin päävalmentaja Kaj Kekkille vain hetkeä ennen finaalin aloitusta, jolloin hän penkitti kyseiset pelaajat. Finaali jäi kolmikolta haaveeksi.

Selvään riihimäkeläistappioon päättynyt finaalikamppailu (22-41) ei välttämättä ruodusta lipsuneiden pelaajien toilailuun ratkennut, mutta miesten toiminta oli räikeä ylilyönti joukkueen sovittuihin sääntöihin.

Vaativana ja tiukkana valmentajana tunnettu Kaj Kekki ei kolmen pelaajan menoa hyvällä katsonut ja sanktiot seurasivatkin välittömästi finaaliottelun jälkeen.

Kekki ei huolinut kolmikkoa enää seuran bussiin, vaan miehet joutuivat tulemaan takaisin Riihimäelle omin neuvoin.

Joukkue pui tapahtunutta keskuudessaan

Seuran toiminnanjohtaja Ringa Ropo toteaa Ylelle asian olevan seuran osalta loppuun käsitelty. Lisäsanktioita ei ole odotettavissa.

Ropon mukaan joukkue on koossa Riihimäellä ja se käsittelee asian keskuudessaan sekä keskittyy edessä oleviin SM-liigan välieräpeleihin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamuposti. (siirryt toiseen palveluun)