Suora

  • Urheiluruutu

Yle Puheen NHL-illan raati: Tässä ovat NHL:n parhaat

Chicago Blackhawks keräsi Yle Puheen NHL-iltaan osallistuvilta eniten ääniä Stanley Cup -mestariveikkauksessa.

urheilu
jonathan toews
Johdattaako Jonathan Toews Chicagon jälleen Stanley Cupiin?AFP / Lehtikuva

Yle Urheilu kysyi tiistain Yle Puheen NHL-iltaan osallistuneilta toimittajilta taalaliigan runkosarjan onnistujia, epäonnistujia sekä veikkauksia Stanley Cup -mestariksi.

Ilta-Sanomien Tuomas Nyholm, Urheilulehden Ilkka Palomäki, Viasatin Antti Mäkinen sekä Yle Urheilun Sami Laine olivat yksimielisiä vain parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn kohtalosta.

Arvokkain pelaaja, Hart Trophy

Ilkka Palomäki, Urheilulehti: *Carey Price, Montreal Canadiens
*
Antti Mäkinen, Viasat: **Aleksander Ovetshkin, Washington Capitals

Tuomas Nyholm, Ilta-Sanomat: *Carey Price, Montreal Canadiens
*
Sami Laine, Yle Urheilu: **Carey Price, Montreal Canadiens

Paras maalivahti, Vezina Trophy

*IP: *Carey Price, Montreal Canadiens
*AM: *Carey Price, Montreal Canadiens
*TN: *Carey Price, Montreal Canadiens
*SL: *Carey Price, Montreal Canadiens

Paras tulokas, Calder Trophy

*IP: *Filip Forsberg, Nashville Predators
*AM: *Aaron Ekblad, Florida Panthers
*TN: *Filip Forsberg, Nashville Predators
*SL: *Mark Stone, Ottawa Senators

Yllättäjät

*IP: *Joukkueista NY Islanders, Nashville ja Calgary. Pelaajista Jiri Hudler, Jakub Voracek ja Tyler Johnsonin ketju. Suomalaispelaajista Sami Vatanen, Markus Granlund, Jyrki Jokipakka ja Petteri Lindbohm.

*AM: *Winnipeg ja Paul Maurice, Washington ja Barry Trotz. Pelaajista Ekblad, Filip Forsberg ja suomalaisista Jyrki Jokipakka, Petteri Lindbohm ja Jori Lehterä.

*TN: *Joukkueista Nashville ja Ottawa. Pelaajista Jiri Hudler ja Nick Foligno sekä suomalaisista Jyrki Jokipakka, Teemu Pulkkinen ja Markus Granlund (näin syvällä todella ollaan).

*SL: *Joukkueista nostettava Calgary ja Ottawa. En uskonut etenkään Ottawaan pelaajamateriaalinsa vuoksi, mutta Dave Cameron nosti joukkueen NHL:n kuumimmaksi. Pelaajista yllätykset olivat Jiri Hudlerin nouseminen Detroitin rivipelaajasta Calgaryn ykköshyökkääjäksi sekä suomalaisnäkökulmasta katsottuna Jyrki Jokipakan ja Petteri Lindbohmin vakuuttavat otteet.

Alisuorittajat

*IP: *Joukkueista Toronto, Philadelphia, Dallas, Pittsburgh. Pelaajista Phil Kessel, Dustin Brown ja suomalaisista Lauri Korpikoski, Sean Bergenheim, Olli Jokinen.

*AM: *Toronto, Los Angeles. Pelaajista Sidney Crosby, Jevgeni Malkin, Jussi Jokinen ja Erik Haula.

*TN: *Joukkueista Toronto. Vain yksi, koska tää on niin uskomaton paketti. Pelaajista Cody Hodgson ja Mike Richards. Suomalaisista Tuomo Ruutu ja Olli Jokinen.

*SL: *Dallas ja Toronto joukkuiesta pahimmat flopit. Starsin pelaajamateriaalin olisi pitänyt Seguinin ja Bennin johdolla riitää edes pudotuspeleihin. Toronton taapertamisesta on varmaan jo kerrottu kaikki oleellinen. Suomalaisittain hampaankoloon jäi yleinen tehottomuus. Vain kaksi suomalaista pistepörssin sadan joukossa, eikä yhtäkään pelaajaa 20 maalin kerhossa. Maalivahdeista oikeastaan vain Rinne oli tasollaan.

Runkosarjan paras asia

*IP: *Tietyn loogisuuden voitto - NHL:ssä yhä vaikeampaa menestyä ns. sattumalta. Jos tekee asiat huonosti, siitä joutuu maksamaan hintaa. Valtaosa runkosarjassa menestyneistä joukkueista menestyivät täysin loogisista syistä. Vaatimustaso organisaatiotasolla ja pelitavallisesti kasvaa koko ajan.

*AM: *Sarjan pituus poistaa sattumat, Ovien comeback

*TN: *Supertähdet - niitä on lähes kaikilla. Osoittaa, että systeemi toimii.

*SL: *Runkosarjan upea loppuhuipennus. Kanadalaisseuroista 5/7 pudotuspeleihin ensimmäistä kertaa 11 vuoteen, hallitseva mestari Kings ja pari muuta viime vuosien kestomenestyjää kanveesiin viime hetkillä.

Staley Cup -mestari

*IP: *Chicago Blackhawks
*AM: *Chicago Blackhawks
*TN: *New York Rangers (St. Louis)
*SL: *Soisin Montrealille, mutta luultavasti Chicago

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat