Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Apinat" valmistautuvat HJK:n kohtaamiseen - "Rakkain vastustaja"

​FC Lahden kannattajat herättävät huomiota aina, kun ovat liikkeellä niin koti- kuin vierasotteluissakin.

urheilu
FC Lahden Rafael
Rafael kuuluu FC Lahden kannattajien suosikkeihin.Tomi Hänninen

LAHTI. Lempinimillä Vamulit ja Apinat tunnettu FC Lahden faniporukka on vahvasti joukkueensa takana ja laittaa itseään peliin seuran eteen muulloinkin kuin vain oteluissa.

Ennen kauden alkua kannattajat maalasivat Kisapuiston pääkatsomon ja selostajakopin FC Lahden värein. Tuloksena syntyi myöskin upea graffiti, missä on seuran logo.

Tästä linkistä (siirryt toiseen palveluun) näet nopeutetun videon graffitin maalaamisesta.

​Graffitin suunnittelusta ja maalaamisesta vastannut Taneli Okkonen kuuluu FC Lahden kannattajien ydinryhmään. Hän uskoo hienoon Veikkausliigakauteen kannattajanäkökulmasta katsoen.

- Tämä kausi on varmasti erittäin mielenkiintoinen. Mukaan on tullut uusia paikkakuntia ja on mukavaa lähteä vieraspelireissuille Tampereelle, Kotkaan ja tietysti Helsinkiin HIFK-peliin, sillä kaikilla uusilla joukkueilla on hyvät kannattajaryhmät. Sen tietää, että niissä otteluissa tulee oleman hyvä tunnelma.

FC Lahti syntyi Reippaan ja Kuusysin perinteiden jatkajaksi pääsarjatasolla 1996. Nuoren seuran legenda on fanien rakastama Rafael.

- Rafaelin kuva on maalattu Kisapuiston selostajakopin vireen eli hän vartioi nyt Kisapuistoa yötä päivää. Toinen suosikkimme on Drilon Shala, joka pommitti aikoinaan FC Lahden ensimmäistä kertaa Eurooppaan, ja siitä kertoo myöskin laulu Shalasta. Hän teki maalin, jonka muistamme.

Pitkään faniryhmässä mukana ollut Joni Pannula kertoo, että lauluja on vuosien varrella kertynyt niin paljon, ettei kaikkien sanoja enää tahdo edes muistaa.

- Laulut tulevat hetken mielijohteesta. Joku saa vaan idean ja siitä se lähtee. Joskus jos tulee joku tosi hauska veisu, niin sitä saatetaan pubissa kokeillaan, että miten se mahtuu säveleen, mutta muuten emme niitä harjoittele

Kovimmat tunteet on pinnassa HJK:ta vastaan.

- Rakkain vastustaja on HJK. Olen aloittanut kannattajapiireissä pyörimisen joskus 1990-luvulla, ja silloin ei oikeastaan ollut kuin HJK:n ja FC Lahden kannattajat. Tämä touhu on mennyt aika massiivisesti eteenpäin.

Pannula kertoo, että kanssakäyminen pelaajien ja fanien välillä on Lahdessa viikoittaista.

- Aina kun joku pelaaja nähdään, niin tulee jotakin kommentoitua. Rafaelin näkee aika usein ja aina hän pysähtyy jotakin juttelemaan. Näkisin, että seurayhteisö on aika syvä Lahdessa.

Jalkapallokierros Yle Puheella kello 15.30 alkaen.

Jari Haapala

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat