Hyppää sisältöön

Räikkönen kaipasi optikkoa kesken kisan - talliradioissa käytiin taas erikoisia keskusteluja

F1-tallien radiokeskusteluissa kuullaan monen moista tarinaa kisaviikonlopun aikana.

Kimi Räikkönen Kuva: AFP / Lehtikuva

Formula 1 -sarjan virallinen verkkosivusto kokosi yhteen Kiinan osakilpailun parhaita radiokeskusteluja kuljettajien ja varikkohenkilökunnan väliltä. Seuraavassa poimintoja viikonlopun letkautuksista.

**"Vasen eturengas meni niin tasaiseksi, etten pysty näkemään kunnolla"
**Ferrarin Kimi Räikkönen kaipasi optikkokäyntiä kesken perjantain harjoitusten, kun auto ravisti pahasti lukkojarrutuksen jälkeen.

**"Täällä on savua. Paljon savua."
**Red Bullin Daniil Kvyat koki perjantain harjoituksissa kauhunhetkiä, kun hän huomasi taustapeileistään, että auton takajarrut ovat tulessa. Muutama mutka myöhemmin jarrupaineet katosivat ja auto kosketti ratavallia.

**"Ei tehoja. Olen tulessa, tulessa, tulessa." (Kvyat)
"Okei. Käännä virrat pois, jos pystyt. Hyppää pois autosta. Jätä auto." (varikkotiimi)
**Tällainen keskustelu käytiin, kun Red Bull päätti keskeyttää Daniil Kvyatin matkan 14. kierroksella moottorimurheiden jälkeen.

**"Sinne meni vaihdelaatikko. Jotain pahaa tapahtui. Luulen, että jotain meni todella pahasti pieleen - iso pamaus."
**Nico Hülkenberg tiivisti napakasti ongelmansa, joka johti keskeytykseen kilpailussa 10 kierrosta ennen ruutulippua.

**"Lewis ajaa todella hiljaa, joten pankaa häneen vauhtia. Jos menen yhtään lähemmäs, niin tuhoan renkaani kuten viime vedolla. Tässä se ongelma on."
**Tuohtunut Nico Rosberg valitti kisainsinöörilleen kisan aikana, että tallikaveri Hamilton hidastelee hänen edellään. Kisan jälkeen sananvaihto jatkui vielä rajumpana.

**"No niin, hoitakaa tuo McLaren pois edestäni."
**Kimi Räikköstä klassisimmillaan. Ei turhaa selitystä, vaan napakasti asia pöydälle. Fernando Alonso jumitti suomalaisen edessä, kun tämä taisteli kolmossijasta tallikaverinsa Sebastian Vettelin kanssa.

**"Pastor, tarvitsemmeko etusiipeä?"
**Lotus esitti kainon kysymyksen Pastor Maldonadolle, kun venezuelalainen oli pilannut kisansa ajamalla mutkan pitkäksi varikkostopin aikana. Maldonado, joka oli kilpailussa seitsemäntenä tuossa vaiheessa, vastasi: "Ei, ei - en osunut. Pahoittelut tuosta."

**"Ongelma, ongelma! Vooooi eiiiii!"
**Tulokaskuljettaja Max Verstappen oli turhautunut, kun Toro Rosson matkanteko päättyi voimansiirron rikkoutumiseen. Hollantilaiskuljettaja oli vain kolmen kierroksen päässä kisan kahdeksannesta sijasta.

**"Hyvää työtä kundit, hyvää työtä. Ei ollut helppo toinen veto, mutta olen erittäin tyytyväinen. Sekä teidän, että Julesin puolesta. Joten kiitos!"
**Lotus-tallin Romain Grosjean omisti kauden ensimmäiset pisteensä viime kaudella pahasti loukkaantuneelle Jules Bianchille, joka on yhä puoli vuotta onnettomuuden jälkeen koomassa.