Lasse Kukkonen Yle Urheilulle: "Ensimmäinen finaali lienee omalla kohdallani jännittämishommaa"

Kärppä-kapteeni Lasse Kukkonen joutui jättämään ison osan välieräsarjan pelejä väliin loukkaannuttuaan JYPin Jani Tuppuraisen taklauksen seurauksena välieräsarjan alussa.

urheilu
Lasse Kukkonen
Lasse Kukkonen. Tomi Hänninen

*OULU. *Jääkiekon SM-liigan finaalisarjan alkaessa iso kysymys on se, pelaako Kärppien kunnioitettu kapteeni Lasse Kukkonen jo finaalisarjan avauspeliä illalla?

- Eiköhän tämä ensimmäinen finaalipeli ole pelkkää jännittämishommaa omalta kohdaltani, Lasse Kukkonen sanoo Yle Urheilulle matkalla Kärppien lounaalle.

Vahva vihjaus siis siihen, ettei Kukkosta ehkä sittenkään nähdä vielä finaalin avauksessa. Milloin päätös pelaamisestasi finaaleissa syntyy eli missä mennään?

- Meillä on ihan selvä aikataulu minkä mukaan etenemme oman pelaamiseni suhteen. Mennään päivä kerrallaan, Kukkonen valottaa pelaamistaan sen ihmeemmin.

Kapteeni joutui jättämään ison osan välieräsarjan pelejä väliin loukkaannuttuaan JYPin Jani Tuppuraisen taklauksen seurauksena välieräsarjan alussa.

- Seuraaminen oman joukkueen välieräpelejä katsomosta käsin oli aika tuskallista hommaa, tuskallista pyörimistä ja hyörimistä. On ollut kuitenkin hienoa olla mukana joukkueen arjessa, aistia joukkueen tunnelmia ja elää mukana. Se on antanut itselle aika paljon voimia, Kukkonen valottaa.

- Luottamus omaa joukkuetta kohtaan on kasvanut todella kovaksi, kun on saanut seurata porukan arkea loukkaantumisen aikana, hän jatkaa.

Kaksi Suomen mestaruutta Kärpissä voittanut Lasse Kukkonen oli suuressa roolissa viime keväänä, kun Kärpät palasi takaisin mestariksi dramaattisessa finaalisarjassa Tapparaa vastaan?

- Meidän on ymmärrettävä, että finaalit ovat todella intensiivisiä pelejä. Joukkueen on löydettävä todellinen huippusuoritus ja samalla nauttimaan hetkestä. Mielestäni juuri nautinnon kautta se huippusuoritus syntyy, Kukkonen sanoo.

Iltapäivällä varmistui, että Kukkonen ei ole Kärppien kokoonpanossa keskiviikkona.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat