Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Leijonat tylynä juhlaottelussa - Venäjä jäi ilman maaleja

Tyylikkäissä retropaidoissa pelannut Suomen jääkiekkomaajoukkue pelasi tasapainoisen Venäjä-ottelun torstaina. Leijonien maalilla torjunut Atte Engren sai tililleen maittavan nollapelin.

urheilu
Tommi Huhtala osaa myös taklata maalinteon ohella.
Tommi Huhtala osaa myös taklata maalinteon ohella.Tomi Hänninen

Ennen Suomi-Venäjä -ottelua yli 7000 katsojaa Hakametsässä juhlisti vuoden 1965 MM-kotikisoissa pelannutta Leijona-ryhmää. Yksi sykähdyttävimmistä hetksistä nähtiin, kun Lasse Oksanen talutti 90-vuotiaan Aarne "Dynamo" Honkavaaran jäälle.

Itse ottelussa Leijonat esiintyi maalittomassa ensierässä poikkeuksellisen fyysisesti ja ajoi jokaisen taklauksen loppuun kovaa mutta puhtaasti.

Suomi oli kiekollisempi kuin Venäjä ja riisui pelkästään jo sillä vastustajansa aseista. Maalipaikoille pääsy tuotti Leijonien aktiivisesta otteesta huolimatta suuria vaikeuksia myös isännille. Tuttu kaksikko Petri Kontiola-Juhamatti Aaltonen väläytteli ja "Juhiksella" oli avauserässä kolmekin mahdollisuutta heiluttaa verkkoa.

Toisessa erässä Suomi pääsi peliin paremmin mukaan Sergei Plotnikovin törkytaklauksen jälkeen. Vaikka ylivoima ei tuonut tulosta, niin peliote vankistui Leijonilla. Teemu Hartikainen seurasi päädystä kimmonneen viivavedon ja pystyi syöttämään ahtaassa paikassa pelivälineen maalin eteen, josta Tommi Huhtala tinttasi kiekon ohi Konstantin Barulinin.

Heti täysosuman jälkeen maalin eteen unohdetulla Ossi Louhivaaralla oli loistopaikka toiseen osumaan, mutta veto meni hiukan ohi. Suomi vei erän laukaukset 15-4. Buffalo-puolustaja Rasmus Ristolainen otti kakkoserässä vastuuta, hankki vastustajalle jäähyn ja jakoi painavia taklauksia vastustajiin.

Kolmannessa erässä Venäjä pelasi parhaan 20-minuuttisensa, mutta tarkasti puolustanut Suomi ei antanut huippupaikkoja punapaidoille. Jarkko Immonen vei loppuhetkillä hyökkäyspään aloitusvoiton ja kapteeni Sami Lepistö laukoi kaukovedolla numerot 2-0:aan. Teemu Hartikaisen ansiokas maski pohjusti maalin. Ottelu ottelulta pelivirettään nostava Petri Kontiola sai kunnian sinetöidä 3-0-loppuluvut tyhjiin.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat