Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Koponen historiallisesta valinnastaan Eurocupin tähdistöön: ”Kova juttu”

Petteri Koponen kirjautti taas suomalaista korishistoriaa viikolla, kun hänet valittiin Eurocupin ykköstähdistöön ensimmäisenä suomalaispelaajana. Koponen oli luonnollisesti otettu kunnianosoituksesta.

urheilu
Petteri Koponen taistelee Uutta-Seelantia vastaan koripallon MM-kisoissa 2014
EPA

Koponen oli ykkösviisikossa yhdessä joukkuekaverinsa Tyrese Ricen, Banvitin Sammy Mejian, Lokomotivin Derrick Brownin sekä Gran Canarian Walter Tavaresin kanssa.

- Aika kova juttu. Itse ainakin arvostan sitä korkealle, kun katsoo keitä muita siinä on. Iso osa on tietenkin, että joukkue on myös pelannut hyvin. Nyt haetaan vain sitä kruunua vielä ja lähdetään taistelemaan voitosta, Koponen toteaa viitaten ensi viikolla alkaviin Eurocupin finaaleihin.

Koponen kärsi vatsataudista ja pelasi Eurocupin välierissä puolitehoisena ja joutui jättämään myös yhden VTB-liigan ottelun väliin. Viikolla hän palasi jälleen kuitenkin tositoimiin ja iski Nizhni Novgorodia vastaan joukkueensa korkeimman pistemäärän 22.

- Oli kiva päästä pelaamaan eikä vaivaa enää ollut. Oli mukava juosta kentällä normaalisti ja sai pelata täydessä iskussa. Helpotti, kun meni hyvin ja oli muutenkin tärkeä voitto. Ei tarvitse enää stressata VTB-liigan pelejä tässä välissä ennen Eurocupin finaalia. Meillä on kakkospaikka nyt varma ja voimme keskittyä vain finaaliin.

Ennen finaalia Himki kohtaa kuitenkin VTB-liigassa tshekkiläisen Nymburkin sunnuntaina. Koponen hakee ottelusta hyvää kenraalia eikä lähde löysäillen, vaikka VTB:n runkosarjan kakkospaikka on jo taskussa ja edessä siintää tärkeä finaali.

- Meillä on muutamia loukkaantumisia ja Tyler Honeycuttin kausi on pahimmassa tapauksessa ohi. Olisi tärkeä saada kaikki pelaajat kuntoon. Meidän pitää Tshekeissä kuitenkin pelata täysillä, sillä puolivaloilla usein tulee niitä loukkaantumisia, kun on huolimaton. Laajalla rotaatiolla ja täysillä, niin saamme hyvän valmistautumisen finaaliin, tähdentää Koponen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat