Hyppää sisältöön

Espanjan korisliigan ”suomalaisottelussa” isot panokset: ”Se kumpi voittaa, on aika lähellä pudotuspelejä”

Espanjan koripalloliigassa nähdään sunnuntaipäivänä suomalaisittain mielenkiintoinen kohtaaminen, kun Sasu Salinin Gran Canaria isännöi Gerald Lee juniorin Murciaa. Lee odottaa tulevaa ottelua innokkaana.

Kuva: EPA

Suomalaiskaverusten kohtaamisessa on isot panokset, sillä kumpikin taistelee tällä hetkellä tiukasti pudotuspelipaikasta. Molemmat ovat tällä hetkellä juuri pudotuspelirajan alapuolella Gran Canaria yhdeksäntenä ja Murcia kahdentenatoista. Murcia on kahden voiton päässä Gran Canariasta, joten vierailijat tarvitsevat ehdottomasti voiton.

- Se kumpi voittaa, on aika lähellä pudotuspelejä. Helppoa matsia ei ole tiedossa, sillä Gran Canaria on pärjännyt hienosti ja eteni myös Eurocupissa finaaleihin. Varsinkin kotonaan he ovat pelanneet hyvin, joten vaikea peli on odotettavissa, Lee ennakoi.

Gran Canarialla edessä siintävät ensi viikolla alkavat Eurocupin finaalit Petteri Koposen Himkiä vastaan. Lee ei usko sillä olevan vaikutusta Gran Canarian pelaamiseen tai peluutukseen.

- Siihen en osaa sanoa. Täällä jokainen ottelu otetaan tosissaan eikä sellaista lepuutusta harrasteta. Heilläkin on lähes pakkovoiton paikka, joten siinä mielessä he varmasti lähtevät parhaillaan.

Aikainen peliaika uutuutena

Espanjassa ottelut alkavat viikonloppuisin hyvin aikaisin ja Salin sekä Lee juoksevat parketille Kanarian aikaa kello 12. Se on Leen mukaan yksi asia, joka on tullut uutena edellisiin pelaamiinsa maihin verrattuna.

- Täällä ottelut alkavat usein tosi aikaisin ja se on vähän outoa. Tosin on meillä myös EM-kisoissa ollut aikaisia otteluita ja se on osa tätä hommaa. Meillä on treenitkin usein 12, joten kyllä siihen on tottunut.

Salinin kohtaamista Lee odottaa luonnollisesti innolla.

- Menemme Las Palmasiin jo lauantaina ja sovimme, että näemme jo silloin. Pelin jälkeen meillä on lähtö heti takaisin, joten harmi ettemme pidempään pysty siellä olemaan, Lee heittää.