1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Seistola MM-avauksen toinen – ”Päiväni oli hyvä”

Enduron MM-sarja pyörähti lauantaina käyntiin Chilen Talcessa. Matti Seistola ja Eero Remes avasivat kautensea hyvin.

Matti Seistola. Kuva: Team CH Racing Sherco

Matti Seistola oli lähellä täyspottia, kun enduron MM-kausi käynnistyi Chilessä. Viime vuoden MM-pronssimitalisti Seistola ajoi uuden kauden avauksessaan E3-luokan toiseksi.

E3-luokan voitti ranskalainen Mathias Bellino, joka oli MM-loppupisteissä neljäs viime vuonna. Ranskalainen kukisti Seistolan kymmenen maastokokeen aikana reilulla 16 sekunnilla. Hallitseva maailmanmestari, australialainen Matthew Phillips oli kolmas.

- Päiväni oli hyvä. Otin ensimmäiset kolme pätkää rauhallisemmin, koska ne tuntuivat liukkailta, enkä saanut kunnon tuntumaa niille. Sen jälkeen ajoni alkoi sujua ja nousin lopussa toiseksi, Seistola selvitti tiedotteessa.

- Lauantai oli suhteellisen raskas, mutta pätkät olivat hyviä. Sunnuntaille on luvattu sadetta, joten kisa muuttuu aika paljon.

MM-sarjan toinen suomalaisammattilainen, Eero Remes oli E1-luokassa neljäs. Osakilpailun voitti ylivoimaiseen tyyliin hallitseva maailmanmestari Christophe Nambotin. Ranskalainen jätti toiseksi ajaneen maanmiehensä, Marc Bourgeoisin yli minuutin päähän. Remes jäi palkintokorokepaikasta 12 sekuntia.