1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kike Elomaa ministeripaikasta: ”Olen aina valmiina kuin partiopoika”

Kike Elomaa haluaa saada koko Suomen liikkumaan. Myös hallituspaikka kiinnostaa entistä huippu-urheilijaa.

Kike Elomaa. (Arkistokuva) Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Entinen kehonrakentaja Ritva ”Kike” Elomaa uusii paikkansa kansanedustajana. Perussuomalaisten ehdokas keräsi Varsinais-Suomessa 9 549 ääntä.

- Tämä äänimäärä on tullut neljän vuoden työstäni. Nyt en mennyt julkkispohjalla, vaan työni ratkaisi, Elomaa sanoo.

Hänen mielestään perussuomalaisten on nyt mentävä hallitukseen.

Jos Timo Soini pyytää Teitä ehdokkaaksi hallitukseen, mitä vastaatte hänelle?

- Olen aina valmiina kuin partiopoika, jos tarvitaan.

Mikä olisi mieluisin ministerisalkku?

- Sellaiset salkut ovat toisten ihmisten päätettävissä. Mutta sen sanon, että kuka nyt onkaan kulttuuri- ja urheiluministerinä, vien asioita eteenpäin. Toivon, että niissä tulee erittäin paljon edistysaskelia, koska siinä on meidän mahdollisuus edistää kansan terveyttä ja yhteiskunnan hyvinvointia.

Elomaa kertoo, että hänellä on jo valmiina tosi hyvä ohjelma, jossa kulttuuripuolesta puolet on pelkkää liikuntaa ja liikkumattomuuden kimppuun käymistä.

- Taistelen kynsin ja hampain, että koko Suomi saadaan liikkeelle. Nyt kun tuli mandaatti, tämä työ jatkuu, koska se on tärkeää sekä yksilöille että yhteiskunnalle.

Elomaan mielestä varsinkin koulupäiviin pitää lisätä liikuntaa – niin välitunneilla kuin koulun ympäristössä. Elomaa sanoo, että liikuntaa on lisättävä jo päiväkodeissa.

- Laittaisin useampia personal trainereita joka kuntaan, minkä myötä tulisi työpaikkoja. Näin saataisiin nuoremmat, vähän vanhemmat ja kotona olevat ikäihmiset liikkeelle. Se toisi yhteiskunnalle etuja, koska ihmiset pysyisivät kunnossa pidempään.

Elomaa sanoo, että nyt ihmisten sairauksien hoitamiseen, kuten diabetes sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet, menee hirvittävä määrä rahaa. Hän puhuu noin kahdesta miljardista eurosta.

- Liikunta on hyvä tapa saada säästöjä yhteiskunnalle ja hyvinvointia yksilöille. Siinä on mahdollisuutemme, sillä nykyään ihmiset liikkuvat liian vähän. Ketään ei voi pakottaa, mutta koko porukka maassamme pitää saada liikekannalle, koska mikään elollinen ihminen ei säily kovin kauan terveenä, jos hän ei tee mitään, vaan on tietokoneen ja kännykän ääressä. Siihen pitää saada totaalinen muutos, Elomaa sanoo.

Hän on voittanut kehonrakennuksessa Euroopan mestaruuden ja MM-hopeaa. Elomaa on vienyt nimiinsä myös World Gamesin ja Miss Olympia -kisan.