1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Maailmanmestari purjehti heti eduskuntaan

Uuteen eduskuntaan rynnisti myös tukku entisiä urheilijoita ja urheiluvaikuttajia.

Kuva: Tomi Hänninen

Entisiä urheilijoita ja urheiluvaikuttajia pyrki jälleen eduskuntaan laajalla rintamalla. Muun muassa urheiluvaikuttaja Hjallis Harkimo ja purjehdusmaajoukkueen päävalmentaja Sari Multala pääsivät uuteen eduskuntaan.

Urheilubisneksen monitoimimies Harry Hjallis Harkimo keräsi Uudenmaan vaalipiiristä muhkean äänipotin, 11354 ääntä. Harkimon poika Joel Harkimo jäi sen sijaan eduskunnan ulkopuolelle.

Purjehduksen kolminkertainen maailmanmestari ja maajoukkueen päävalmentaja Sari Multala yllätti monet ja lähti eduskuntavaaliehdokkaaksi vain puolitoista vuotta ennen Rion olympiakisoja. Vantaan kaupunginvaltuutetun näkyvä vaalityö tuotti tuloksen. Hän sai 6108 ääntä.

Entinen jääkiekkomaalivahti Sinuhe Wallinheimo istui eduskunnassa jo edelliskauden. Keski-Suomen vaalipiirissä olevan Wallinheimo uusi paikkansa myös uuteen eduskuntaan.

Muita urheilusta tuttuja läpimenijöitä olivat muun muassa kilpakävelyn maailmanmestari ja entinen europarlamentaarikko Sari Essayah, hiihtosuunnistuksen maailmanmestari Hanna Kosonen, triatlonissa menestynyt Pauli Kiuru, entinen kehonrakentaja Kike Elomaa ja taekwondon olympiaedustaja Veera Ruoho.

Ilman eduskuntavaalipaikkaa jäivät mm. Olli-Pekka Karjalainen, Juha Mieto, Arto Bryggare ja Marko Asell.