Suora

  • Leluja ja lentopalloa

Perrin valitsi TPS:n menneisyyden vuoksi - lopettaminen ei käynyt mielessä

Turun pitkä jääkiekkomenneisyys oli ratkaisevaa, kun Eric Perrin valitsi uutta seuraansa.

urheilu
Eric Perrin JYP
Tomi Hänninen

*TURKU. *TPS esitteli tiistaina odotetuimman hankintansa. Eric Perrin ei päässyt yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta JYPin kanssa, joten Jyväskylän kiekkoylpeyden ikoniksi noussut kanadalainen joutui etsimään uuden kodin.

  • Halusin pysyä Suomessa. Täällä jääkiekko on tuttua, ja ympäristö miellyttävä ja turvallinen. Perhe oli ratkaiseva syy, Perrin perustelee kriteereitään.
  • Ei tuntunut järkevältä mennä johonkin aivan uuteen ja tuntemattomaan paikkaan.
39-vuotias sentteri teki lopulta yllättävältäkin tuntuvan valinnan. TPS on möyrinyt viime vuodet jääkiekon SM-liigan pohjalla, ja muutos JYPin mitalikoneistoon nähden on suuri. Perrin kuitenkin näkee TPS:n menneisyyden menestymisen kulttuurin kenties suurimpana syynä päätökseensä.
  • Halusin jonnekin, missä on pitkä ja hieno historia. Se oli erityisen tärkeää. TPS:stä on tullut valtavasti upeita pelaajia.
TPS teki valtavan investoinnin kiinnittäessään Perrinin. Seuran toteutunut pelaajabudjetti kaudella 2014-2015 oli 2,69 miljoonaa euroa, ja se on ilmoittanut tekevänsä päättyvällä tilikaudella noin kahden miljoonan euron tappiot. Tulevaksi talveksi pelaajabudjetti pienenee 2,3 miljoonaan euroon.

Uran loppu ei käynyt mielessä

Perrinin sopimus ei kata vain tulevaa kautta, vaan sisältää myös option talvesta 2016-2017. Sen taustalla on hyökkääjän tahto nousta turkulaisten johtajana huipulle.

  • Jos ei usko mestaruuteen, on väärässä hommassa. Mielestäni osa sitä ajatusta oli tehdä 1+1-vuotinen sopimus. Ei olisi kannattanut tulla vain vuodeksi, kun huomioi projektin luonteen.
JYPin Perrin hyvästeli haikein mielin viime perjantaina, kun joukkue voitti Rauman Lukon SM-liigan pronssiottelussa. Kanadalainen seurasi ottelun ratkaisuhetket vaihtopenkiltä, pää painuksissa ja katse visusti lattiassa.
  • En odottanut JYPin olevan viimeinen joukkueeni, mutta se oli mielessä. JYPiin palatessani en osanut arvata, että pelaisin vielä näin pitkään. Eikä ilmeisesti JYPkään. Kun tajusin, että tarina ei päätykään Jyväskylässä, oloni oli outo. Halusin kuitenkin vielä pelata.
Vaihtoehdoiksi jäivät seuranvaihto tai uran päättäminen. Jälkimmäiseen Perrin, joka viime kaudella teki 59 ottelussa 55 pistettä, ei ollut valmis.
  • Olen puhunut monen uransa lopettaneen pelaajan kanssa. He kaikki sanoivat, että tiesivät ajan olevan kypsä. Minä olin kuitenkin tuntemusteni perusteella varma, että olisi pakko jatkaa. En edes harkittanut lopettamista.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat