1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Helenius Ugandan tyrmäyskoneesta: "Vähän kuin pikku-Tyson"

Helenius ottelee Suomessa 13. kesäkuuta 2,5 vuoden tauon jälkeen. Vastustaja on Ugandan raskaan sarjan mestari Kenneth Odeken.

Robert Helenius otteli edellisen kerran maaliskuussa Tallinnassa ja voitti ottelun pikatyrmäyksellä. Kuva: Ville Vuorinen

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius palaa kehään 13. kesäkuuta Vaasassa. Vastaansa hän saa Ugandan raskaan sarjan mestarin Kenneth Odeken.

22-vuotias Odeke on iskenyt seitsemän ammattilaisottelua, joista hän on voittanut kuusi. Voitoista viisi on tullut tyrmäyksellä.

- Olen nähnyt muutaman hänen ottelunsa. Vähän kuin pikku-Tyson. Tosi nopea kaveri. Yrittää sellaisella heijarilla tyrmätä. Sillä on kova lyöntivoima, Helenius, analysoi.

- Näin alkavasti, kun näen tyypin, niin vasemmalla pitää pitää loitolla ja oikealla pamauttaa, hän jatkoi.

Helenius ei ole otellut Suomessa 2,5 vuoteen. Hänelle tarjottiin myös mahdollisuutta otella viikonloppuna suuressa nyrkkeilyillassa Helsingissä, jossa Edis Tatli kamppailee EM-tittelistä. Helenius kuitenkin kieltäytyi.

- Siinä on monta eri syytä, mutta ehkä suurin kuukausi matsien välillä. Siinä pitäisi alkaa heti matsin jälkeen sparrata ja se menisi vähän tiukaksi, Helenius kommentoi.

Edelleen MM-tittelistä haaveileva Helenius kaavailee vielä loppuvuodeksi yhtä matsia. Hänen mielestään 3-4 ottelun vuositahti on sopiva kohti sitä kirkkainta eli MM-titteliottelua, johon hän tähtää ensi vuonna.

Vaasan otteluillasta vastaa Loud N'Live Promotions Oy ja sen keulakuva promoottori Kalle Keskinen. Helenius otti itse yhteyttä Keskiseen.

- Kuulin, että hän on kiinnostunut järjestämään otteluita. Käytiin lounaalla juttelemassa ja tultiin hyvin toimeen. En Tallinnan jälkeen tiennyt, missä ottelen seuraavan kerran. Halusin otella Suomessa ja otin häneen yhteyttä. Tässä ollaan, Helenius sanoi.