Suora

  • Urheiluruutu
  • Kampaajan kuolema
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: puolivälierä NOR - ENG

Tappara-sydän roihuaa: "Leikimme tulella, kun pitäisi tappaa peli"

Pekka Jormakka vastasi viidennen finaalin komeimmasta osumasta Henrik Haapalan roikkusyötön jälkeen. Voitto tuli, mutta Tappara päästi Kärpät useamman kerran liian lähelle takaa-ajoon.

urheilu
Pekka Jormakka
Tomi Hänninen

*OULU. *Tappara taisteli tarvittavan 4-3-voiton Kärpistä jääkiekon SM-liigan finaaleissa hurjan trillerin jälkeen. Joka kerta kun tamperelaiset olivat pääsemässä karkuun, pääsivät oululaiset maalin päähän ja hakemaan tasoitusta.

- Voitimme pelin, mutta vieläkin leikimme tulella, kun pitäisi tappaa tuo peli. Se stressaa vähän itseänikin, kun ei päässyt tuossa lopussa edes kentälle. Tämä on näköjään meidän juttumme tänä vuonna, muttei tarvitsisi päästää edes maalin päähän, Pekka Jormakka sanoi ottelun jälkeen.

- Me olemme pari peliä tuon takia hävinneet. Tänään olimme aika tylyjä ja jätimme isot virheet pois. Me olemme edelleen selkä seinää vasten ja voitolla saamme uuden elämän. Tässä alkaa olla sama fiilis kuin Lukko-sarjassa, hän jatkoi.

Voitimme pelin, mutta vieläkin leikimme tulella, kun pitäisi tappaa tuo peli.

Pekka Jormakka

Tappara nousi Lukkoa vastaan välierissä 1-3-voittotilanteesta vielä finaaleihin.

Jormakka onnistui jälleen maalinteossa, kun hän viimeisteli 3-1-maalin päätöserän alussa läpiajosta. Tilanne syntyi Henrik Haapalan omalta alueelta lähettämästä korkeasta roikkukiekosta, joka oli suunnittelun tulosta.

- Olen ilmoitellut Haapalalle, että ruokkii minua pikkupalloilla aina välillä keskialueella, että johonkin niistä ehdin. Nyt en tiedä, missä vastustajan pakki oli, kun pääsin läpi. Ihan peruskikka oli ja kiekko maaliin. Harhautus oli heti tiedossa ja tuli ihan selkäytimestä, Jormakka kertasi.

- Se meni aika lailla suunnitellusti. Näin jonkun lähtevän pystyyn ja ajattelin, ettei se oikein kukaan muu voi olla kuin Jormakka. Aika harvoin tuollaista paikkaa tulee, muttei se ikinä ennen ole onnistunut, Haapala puolestaan sanaili.

Kuudes finaali suorana Yle Puheessa perjantaina kello 18.03 alkaen.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat