1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Hull sortui virheisiin MM-pöydässä - Murphyllä tuntuva kaula torstaihin

Robin Hull joutuu lähtemään torstain peleihin viiden erävoiton takaa-ajoasemasta. Suomalaisen onnistumisprosentit jäivät heikoiksi.

Kuva: Yle

Robin Hullin snookerin MM-turnaus alkoi vaikeissa merkeissä, kun maailmanlistan kahdeksanneksi arvostettu englantilainen Shaun Murphy vei ensimmäiset yhdeksän erää lukemin 7-2.

Ottelua jatketaan torstaina kello 21 Suomen aikaa.

Hull otti useampaan erään hyvän alun, mutta sortui virheisiin, joista Murphy rokotti armottomasti.

Toisessa ja kolmannessa erässä Hull onnistui keräämään hyvät johtoasemat, mutta erät päättyivät englantilaiselle vastustajalle 61-48 ja 55-47.

Ensimmäisen erävoittonsa Hull otti neljännessä erässä lukemin 72-59. Tämän jälkeen Murphy tykitti lukemat 130-0 ja tinttasi pelin korkeimman sarjan, 101 pistettä.

Hullin ylsi parhaaseen sarjaansa, 52 pisteeseen kahdeksannessa ja yhdeksännessä erässä. Kumpikin meni taisteluksi, jossa pöydällä oli enää pinkki ja musta pallo. Murphy oli parempi yhdeksännessä erässä 62-55, mutta englantilaisen virhe maksoi 53-67 tappion session päätöserässä.

Murphy epäonnistui mustan upottamisessa ja jätti sen aivan aukon eteen. Näin Hullilla oli helppo tehtävä iskeä voittolyönti pussiin.

Tilastojen valossa Hullilla on huomattavasti parannettavaa torstaihin. Pussitusprosentiksi jäi 85 ja pitkät lyönnit putosivat pussiin vain 44-prosenttisesti. Turvalyönneissä Hull onnistui vain 74-prosenttisesti.