Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi

Ruotsin kiekkomestaruus ratkesi – Tuomas Kiiskisestä Växjön sankari!

Växjö oli voiton päässä Ruotsin jääkiekkoliigan mestaruudesta, mutta sai otteluun painajaismaisen alun. Tuomas Kiiskinen laukoi ratkaisumaalin.

urheilu
Juuso Hietanen ja Tuomas Kiiskinen hymyilevät.
Tomi Hänninen

Växjö Lakers onnistui jo neljännellä liigakaudellaan nousemaan Ruotsin jääkiekkomestariksi. Ensimmäistä kertaa finaaleissa pelannut Växjö kukisti Skellefteå AIK:n kuudennessa loppuottelussa ja vei mestaruuden voitoin 4-2.

Växjön alku otteluun oli varsin väkevä, eikä Skellefteå päässyt kunnolla hyökkäämään alkuminuuteilla. Vierailija toipui kuitenkin hieman kotijoukkueen painostuksesta, sai muutaman hyökkäyksenkin aikaiseksi, mutta laukaukset jäivät uupumaan. Ajassa 11.31 Daniel Widing onnistui lopulta laukomaan kohti Växjön maalia ja kuti upposi helposti Växjön Cristopher Nihlstorpin selän taakse.

Skellefteån Janne Pesosta oli arvosteltu kovin sanoin ennen kuudetta finaalia, mutta tällä kertaa Pesonen oli liekeissä. Hänellä oli heti toisen erän alkuun maalipaikka ja taisteli tiukasti koko ottelun ajan. Vaikka Pesonen ei maalinteossa onnistunutkaan, hänen joukkuekaverinsa Kirill Kabanov siirsi vierailijat klassisella maalilla ajassa 22.43 jo 2-0-johtoon. Växjön suomalaispelaajilla Ville Varakkaalla, Tomi Kalliolla ja Teemu Laaksolla oli erässä omat paikkansa, mutta Markus Svensson torjui.

Växjön Jani Lajunen herätti kotiyleisön kolmannessa erässä ajassa 48.28 kaventamalla tilanteen 1-2:een ja ajassa 54.11 Jeff Tambellini räjäytti katsomon riemuun tasoittamalla pelin ylivoimalla 2-2:een. Tuomas Kiiskinen sai maaliin syöttöpisteen.

Ottelun ja samalla mestaruuden ratkaisuun tarvittiin kaksi jatkoerää. Ensimmäisessä jatkoerässä molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa, Växjöllä jopa kaksi kertaa ylivoimalla, mutta maalinteko tökki. Toisessa jatkoerässä, ajassa 90.21 Kiiskinen nousi joukkueensa sankariksi viimeistelemällä 3-2-osuman.

Tuomas Kiiskisen lisäksi Ruotsin mestaruutta pääsevät tänä vuonna juhlimaan Växjön riveissä Tomi Kallio, Teemu Laakso, Jani Lajunen ja Ville Varakas. Skellefteån riveissä pelasi Janne Pesonen.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat