Suora

  • Urheilukierros
  • Jääkiekon Nordic cup, Suomi - Ruotsi

Donskoilta upea maali - Kemppainen pudotuspelien ennätykseen

Joonas Kemppaisen piste seitsemännessä finaalissa nosti hänet jakamaan pudotuspelien piste-ennätystä yhdessä Ben Eavesin kanssa. Arto Laatikainen nousi puolestaan puolustajien piste-ennätykseen.

urheilu
Kärpät juhlii.jpg
Tomi Hänninen

*OULU. *Joonas Kemppainen on noussut jakamaan jääkiekon SM-liigan pudotuspelien yhden kauden piste-ennätyksen yhdessä Ben Eavesin kanssa.

Kärppähyökkääjä iski kevään 24 pisteensä seitsemännessä finaalissa, kun hän syötti Joonas Donskoin 1-0-maalin. Kärppien kultakypärä nousi keskeltä hyökkäysalueella ja ohitti kovalla rystylaukauksella Juha Metsolan.

Eavesin ennätys syntyi keväällä 2009 Bluesissa, kun hän teki 14 ottelussa tehot 4+20. Kemppaisen tehot ovat 19 ottelussa 10+14, eli kärppähyökkääjällä on enemmän maaleja kuin ennätystoverillaan.

Arto Laatikainen lisättiin erätauolla maalin toiseksi syöttäjäksi, minkä ansiosta hän nousi jakamaan pudotuspelien puolustajien piste-ennätystä 17 pisteellään. Ennätys oli aiemmin Marko Kauppisen hallussa.

Seuraa peliä Yle Urheilun liveseurannasta.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat