Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

Pyrinnön kausi päättyi Karhun kynsissä - mestarivalmentaja jättää tamperelaisseuran

Pieti Poikola keskittyy Tanskan maajoukkueen valmennustehtäviin. Viime kevään mestari putosi viidennessä ottelussa.

urheilu
Pieti Poikola Ylen haastattelussa 2014
Yle Urheilu

Tampereen Pyrinnön päävalmentajana kolme Suomen mestaruutta voittanut Pieti Poikola jättää seuran kuluvan kauden jälkeen.

Poikola kertoi asiasta Pyrinnön pudottua jatkosta Korisliigan pudotuspeleissä Kauhajoen Karhua vastaan. Viime kevään mestari hävisi ratkaisevan viidennen ottelun 75-83.

- Luulen, että näiden kuuden vuoden jälkeen on aika siirtää vastuu. Olen antanut sen, mitä minulla on annettavaa. Siellä on nuoria, hyviä poikia ja erinomainen organisaatio. Olen ollut etuoikeutettu, että olen saanut valmentaa täällä, Poikola kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

- Kun tulin valmentamaan, kukaan ei tiennyt Pieti Poikolaa ja olen todella kiitollinen seuralle, että olen saanut tällaisen mahdollisuuden. Olen omalta osaltani auttanut seuraa uudelle tasolle ja joku voi tulla jatkamaan siitä.

Pyrinnön ja Karhun taistelu jatkopaikasta päättyi tiukkaan vääntöön. Poikolan mukaan Pyrintö teki voitavansa ratkaisupelissä.

- Kahdessa ottelussa me olimme ylivoimaisia, kahdessa ottelussa Kauhajoki hallitsi selkeästi. Tänään pelattiin oikeaa pudotuspelikoripalloa. Jos meidän kuuluu mennä katsomoon, olkoon se tälläisella pelillä, Poikola sanoi.

- He ottivat heittoja, joista etukäteen ajattelimme sallia osan. Jos vastustaja on riittävän kova ja pistää heitot koriin, sen kuuluu voittaa. Me taistelimme niin kovaa viimeiseen mieheen kuin oli mahdollista.

Poikolan jatkosuunnitelmat ovat selvillä. Vasta 37-vuotias valmentaja luotsasi menneellä kaudella Pyrinnön rinnalla Tanskan maajoukkuetta.

- Seuraavaksi minut nähdään Tanskan maajoukkuevalmennuksessa, siellä on kaksi vuotta sopimusta jäljellä. On ilo ja kunnia päästä Ylen hommiin kommentoimaan MM-kisoja.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat