Suora

  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM

Judon SM-kultaputki uusiksi - EM-kisalähtijä ei tiennyt ennätyksestä

Maajoukkuejudoka Juho Reinvall valloitti ennätyksellisen seitsemännen perättäisen aikuisten Suomen mestaruutensa Tikkurilassa.

urheilu
Juho Reinvall
Juho ReinvallStudio Amanda

Tampereen Judoa edustava Juho Reinvall voitti viikonvaihteena alle 60-kiloisten sarjassa seitsemännen SM-kultansa putkeen (2009-2015) ja kirjoitti samalla uuden sivun suomalaiselle miesjudolle. Koskaan aiemmin miesjudoka ei ole nimittäin pystynyt saavuttamaan seitsemää mestaruutta peräkkäin.

Historiatilastossa Ateenan olympiakävijä, peräti kahdentoista Suomen mestaruuden Timo Peltola on seissyt korkeimmalla SM-korokkeella kaksi kertaa kuudesti (1993-98 ja 2000-05) peräkkäin.

Viiteen peräkkäiseen SM-kultaan ovat judossa pystyneet miehistä Antti Hyvärinen (1982-86), Pasi Lind (1984-88), Pasi Lauren (1990-94), Mika Mäkelä (1992-96) ja Matti Lattu (1996-2000).

- En minä muista niin tarkasti, millioin ne mestaruudet ovat tulleet. Kahdeksan kultaa ja kaksi hopeaa olen aikuisten henkilökohtaissa kisoissa saanut, ynnäsi puhelimella tavoitettu Reinvall.

Tänä vuonna 27 vuotta täyttävä Reinvall kuuluu Suomen olympiaryhmään, joka tähyää Rio de Janeiron vuoden 2016 kesäkisoihin. Tamperelaisen olympiaunelmaa on vaikeuttanut osaltaan viime kesänä operoitu olkapää, joka piti hänet pois kisatatameilta käytännössä puoli vuotta.

- SM-kisat osuivat peruskuntokaudelle, eikä nyt ole ollut aikaa terävyyden hakemiselle, perjantaina Zagrebin olympiakarsintaturnaukseen lähtevä Reinvall totesi omasta mielestään hieman vaisuihin otteisiin, joilla heltisi silti mestaruus.

Judon EM-kilpailut järjestetään Azerbaizhanin Bakussa kesäkuun lopussa. Jokaiseen painoluokkaan pääsee yli 30 parasta eurooppalaista judokaa maailmanlistan perusteella - maakiintiön ollessa kaksi per sarja. Suomi on saanut arvokisoihin mukaan neljä miestä ja yhden naisjudokan. Reinvall on yksi Suomen EM-kisalähtijöistä.

Yle Urheilu lähettää nelipäiväisestä EM-kisarupeamasta kattavan nettilstriimin niin aamupäivän karsinnoista (klo 12.30-16.30) kuin mitaliotteluista (klo 19-21.30).

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat