Suora

  • Urheiluruutu

Kahdessa päivässä SM-liiga- ja MM-finaali – "Paremmat muistot Oulusta"

Sebastian Aho keräsi kahdessa päivässä palkintokaappiinsa SM-kullan ja MM-hopean. Suomen mestaruutta nuori hyökkääjä juhlii maanantai-iltana Oulun torilla.

urheilu
Sebastian Aho
Sebastian Aho sai Sveitsissä kaulaansa hopeaa.Lehtikuva

Sebastian Aho sai kokea viikonlopun aikana kolikon kaksi puolta. Lauantai-iltana 17-vuotias hyökkääjä ratkaisi kasvattajaseuralleen Oulun Kärpille Suomen mestaruuden, mutta sunnuntaina oli pettymyksen aika.

Aho matkusti heti SM-liigan seitsemännen loppuottelun jälkeen alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin Sveitsiin. Aho taisteli Pikkuleijonien hyökkäyksessä MM-kullasta, mutta joutui lopulta taipumaan Yhdysvaltoja vastaan.

- Hieno taistelu, jossa oli kaksi hyvää joukkuetta vastakkain. USA:lla oli kyllä paikkoja ja he saivat hyvin myllyn päälle. Me saimme hyvän alun, mutta he käänsivät pelin itselleen, Aho kertoi Yle Urheilulle.

Aho oli nousta ratkaisijaksi myös MM-finaalissa. Zugissa pelattu loppuottelu ehti vanheta vain 17 sekuntia, ennen kuin Kärppä-laituri alusti näyttävästi Julius Nättisen 1-0-osuman.

- Syötin siinä Nättiselle ja hän teki hienon maalin. Pidimme johtoasemaa hyvin, mutta USA sai tasoitusmaalin ja siitä lisää virtaa ja uskoa omaan tekemiseen. Oli meilläkin jatkoajalla muutama paikka. Pienestä oli kiinni ja USA voitti.

Suomen johto piti aina kolmanteen erään saakka. Yhdysvaltojen kova paine tuotti tulosta päätöserän puolivälissä, ja Jack Roslovic sekä Colin White ratkaisivat maaleillaan 2-1-voiton ja mestaruuden jenkeille.

- Hienoja pelejä olivat molemmat finaalit. Tietenkin jäi paremmat muistot Oulusta, kun voitimme ja kaikki päättyi iloisesti. Tämäkin oli hieno taistelu meidän joukkueeltamme. Nyt tuntuu pahalta, mutta voi olla silti ylpeä tästä joukkueesta. Joka äijä antoi kaikkensa, eikä jäänyt siitä kiinni, Aho painotti.

Kärpillä on maanantai-iltana Oulussa torijuhlat, joten Aho palaa Sveitsistä jälleen nopealla aikataululla seurajoukkueensa riveihin.

- Kyllä se niin taitaa mennä, että menen Ouluun juhlimaan. Olisihan sitä mielellään juhlinut kahta kultaa. Nyt on yksi kulta ja hopea, ja juhlitaan kultaa sitten Oulussa, Aho sanoi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat