Satumainen nousu Valioliigaan, 116-vuotinen odotus päättyi

Vuonna 2009 selvitystilassa ollut Bournemouth pelaan ensi kaudella jalkapallon Englannin Valioliigassa.

Kuva: YLE

Riemu repesi maanantai-iltana Englannin etelärannikolla, kun Bournemouth Cherries varmisti käytännössä nousunsa jalkapallon Valioliigaan. Noin 12 000 silmäparin kapasiteetin omaavalla Dean Courtilla kotiottelunsa pelaava Bournemouth voitti maanantaina Boltonin 3-0.

Voittonsa myötä 37-vuotiaan Eddie Howen luotsaaman Bournemouthin sarjanousu sinetöityi, sillä joukkueen Mestaruussarjan kakkossijaa ei voi enää käytännössä tavoittaa. Middlesbrough voi nousta viikonlopun päätöskierroksella tasapisteisiin Bournemouthin kanssa, mutta eteläenglantilaisen seuran maaliero on 19 maalia parempi kuin Middlesbroughin.

Bournemouthin nousu pääsarjatasolle on satumainen, sillä vielä vuonna 2009 joukkue julistettiin selvitystilaan. Bournemouthia vuodesta 2011 lähtien on rahoittanut venäläinen miljonääri Maksim Demin. Valioliigapaikka on joukkueen 116-vuotisen historian ensimmäinen.

Watfordin suoranousu Valioliigaan varmistui jo lauantaina. Bournemouthilla on vielä mahdollisuus voittaa Mestaruussarja, jos Watford kompuroi päätöskierroksella.